— Vi er fremtidens hiphop, sier gutta i engelske S.A.S med et smil etter at de har stått på scenen på Kick lørdag kveld. Der opptrådte de sammen med Jonesy, Twisted Artistics & Obi One fra det lokale plateselskapet G’Bless Records, i tillegg til oslobandet Bankmenn.

— Vi ønsker alltid å utfordre bransjen ved å gjøre nye ting. Vi trives med å blande forskjellige sjangre og finne et helt eget uttrykk, forteller Sean «Mega» Williams i S.A.S til fvn.no.

— Når de andre går én vei, går vi i motsatt retning, supplerer bandkollega Melvin «Mayhem» Williams.

S.A.S har lang fartstid i bransjen og gjør det for tiden bra i hjemlandet med singelen «Complete». I november slipper de albumet Galaxy Fly, som også vil være tilgjengelig i Norge.

Arrangørene av lørdagens hiphop-fest var Jan-Erik Mæland og Gerth Scerri. De to understreker viktigheten av å holde hiphop-sjangeren i live på Sørlandet.

— Vi ønsker å vise mangfoldet innen hiphop for sørlandspublikummet. Miljøet i Kristiansand er i utvikling, og vi har mange lokale talenter som er på vei frem, forteller Mæland.

Scerri legger til at det er lite av denne typen arrangementer i byen, på tross av at det er mange som liker musikken.

— Man trenger ikke lenger være blodfan med saggete jeans for å like hiphop. Det er utrolig mye variert musikk innenfor denne sjangeren sier Scerri til fvn.no.

Les mer om hiphop-festen i morgendagens papiravis