Cave er mest kjent for musikken sin, men hans romandebut «And The Ass Saw the Angel» («Eselet så Herrens engel») ble også møtt med gode kritikker da den kom ut i 1989. Siden har Cave blant annet skrevet manuset til filmen «The Proposition», men en ny roman har latt vente på seg.

Teknologi

Nå er det klart at forlaget Canongate Books gir ut Caves nye roman «The Death Of Bunny Munro» 3. september. Ifølge den offisielle nettsiden til boken er det Aschehoug forlag som gir den ut i Norge, men utenom at den norske tittelen blir «Bunny Munros død» er det lite informasjon å hente om boken på forlaget. Ifølge Bokklubben.no er det Sverre Knudsen som har tatt seg av oversettelsen. Romanen følger den siste reisen til den sexfikserte kjøpmannen Bunny Munro — en mann på leting etter sjelen sin.

Lydbok

Det som er klart er at den nye boken også gis ut som lydbok, og sammen med Warren Ellis har Cave spilt inn ny musikk til den digitale utgaven. Cave leser lydboken selv, og utdrag kan du høre her. Det er også lagt ut videoklipp der han leser fra boken.

iPhone

Mørkemannen nøyer seg ikke med ordinær lydbok. Ifølge Clash Magazine skal den nye boken også lanseres som en iPhone-applikasjon som vil gi leseren en utvidet opplevelse. Ifølge The Guardian vil leserne blant annet få anledning til å bestemme tekstfarge og bakgrunn. Telefonutgaven blir i tillegg tilgjengelig før boken er i butikkene i ordinært format.