Arbeidet med Dybdahls femte studioalbum pågår i hans eget studio 1micadventure i Stavanger, og meningen var at albumet skulle være klart i løpet av høsten 2009. Nå er imidlertid utgivelsen utsatt til en gang utpå vinteren eller våren neste år, opplyser manager Kenneth Andersen i Bpop Mentometer.

Krisestemning

Plata har fått tittelen «Party Like It's 1929». 1929 er som kjent året for det forrige store børskrakket i USA. Forhåpentlig er dette ikke en like aktuell problemstilling i 2010, da den nye plata kommer.

– Hehe. Thomas har forandret platetitler før, han, sier manageren.

– Han ville kalle den andre eller tredje av platene sine for «Why I Chose To Remain a Monkey». Men det ble det ikke noe av, flirer Andersen.

Det var muligens opptakten til evolusjonstankene som har fått kommet tydeligere fram på Dybdahl forrige plate, «Science».

Årsaken til utsettelsen av den nye plata er at Dybdahl er travel med andre prosjekter.

– Det er litt avhengig av hva som skjer i England også. Alle ting må koordineres, og nå gir vi ut plate i England i august. Så får vi se, sier Andersen.

Sangbok og «Rottenetter»

Et annet prosjekt som er under arbeid, er en sangbok som skal inneholde tekster, noter og akkorder til et utvalg av Dybdahls sanger. Planen er å gi den ut både i bokform og digitalt.

Dybdahl har siden «Science» fra 2006 jobbet med filmmusikk til Arild Østin Ommundsens «Rottenetter» som har premiere i august i år. Han ga også i februar i fjor ut et nytt album med The National Bank, «Come On Over to the Other Side».

Dybdahls beste

Dybdahl gir ut en «Best of»-plate her hjemme i august, og det er også samleplate han gir ut i England. Han introduseres da for første gang til det engelske markedet.

– Sanglisten er klar om en uke eller to, men det blir nok i alle fall singlene hans, sier Andersen.

Begge «Best of»-platene kommer i august. I tillegg til konserter, både akustisk og med band i England, tar han Trondheimsolistene og Lars Horntvedt med på norgesturné for å promotere samleplata si.

London-konserter

Allerede torsdag står Dybdahl på scenen i London. Da skal han sammen med bandet spille på «The Borderline» med Susanne Sundfør som support. Deretter følger spillerjobber i Brighton, Newcastle, Bristol og Nottingham. Med 17. mai-feiring hjemme innimellom der et sted.

I september starter norgesturneen som blant annet skal innom Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger.

Her finner du hele turnelisten.

Her kan du høre «One Day You'll Dance For Me, New York City», som ganske sikkert er en av sangene som blir med på «Best of»-plata: