Da Eurodata TV Worldwide offentliggjorde sin statistikk over de mest sette tv-programmene verden over i juni i fjor tronet «C.S.I: Las Vegas» på toppen. Krimserien var det programmet som nådde desidert høyest i seerundersøkelser med rekordhøye 83.9 millioner seere på én episode. Det er med andre ord en unik sjanse til eksponering den unge countrystjernen Taylor Swift har sikret seg.

Drama

Swift har uansett gjort sine saker bra på plate— og scenefronten siden den selvtitulerte debutplaten i 2006. En lang rekke hitsingler fulgte, og etter fjorårets andrealbum «Fearless» har hun vokst til å bli en av USA mestselgende artister. Ifølge Nielsen SoundScan solgte hun mer enn fire millioner plater i 2008. I C.S.I. blir imidlertid Swift satt inn i en mørkere setting, forklarer Carol Mendelsohn til US Magazine.

– Swift skal spille tenåringsjenten Haley Jones. Rollefiguren er datter av et ektepar som driver et skittent motel i Las Vegas. I løpet av en tidslinje på et år går rollefiguren gjennom en rekke forandringer som har tragiske konsekvenser, forteller produsenten.

Show

Den unge countrystjernen var fan av serien før hun sikret seg rollen. Hun ble advart om at rollen var mørk og dramatisk, men det skremte ikke Swift fra å takke ja.

– Den unge kvinnen vil bli forandret fysisk, forklarer produsenten.

Episoden skal vises på amerikansk tv i februar eller mars.