KRISTIANSAND: — Det er litt stort, og det er sinnssykt kult, slår gitarist Håkon Øyen fast.

Det var 28. mars han og bandet Zacharias helt uventet stakk av med førstepremien i kvalifiseringen til årets Fjellparkfestival i Flekkefjord. Med på konkurransen på Charlies var nemlig etablerte lokalnavn som James Band, InMinor og Love Fi.

  • Det var ufattelig kult å spille på Charlies, for det var så fullt at det nesten ikke var mulig å komme seg fram til scenen, sier trommeslager Mats Jacob Nesman.

Han hadde likevel ikke regnet med at juryen skulle falle for fire ungdommer i et band som er så ferskt at det spilte sin første konsert 4. oktober på torvet i fjor.

  • Vi bare heiv sammen noen sanger, og den første var skrevet før bandet var dannet, sier Håkon Øyen.

Bandnavnet fant de tilfeldig på en navneside beregnet på vordende foreldre. De fire guttene fra Vågsbygd videregående skole hadde egentlig ikke tenkt prosjektet skulle bli så seriøst, men da de hadde vunnet Kjellerrocken på Samsen begynte de å ane at de hadde noe å komme med.

Og nå er altså Zacharias' første festivaljobb sikret på Fjellparken i Flekkefjord 17.-19. juli. Der spiller også Animal Alpha, The Cumshots, Pirate Love og Lukestar.

Den neste konserten med Zacharias blir på Åpen Scene-festivalen på Samsen i kveld. Her slipper en rekke ukjente band til på byens kanskje beste scene, men det hele åpnes av Heroes & Zeros fra Lillesand. De kommer for å spille for sine unge fans før de opptrer på Charlies etterpå. Dessuten kommer Evan Seleven, Johnny Kahlua, Bergen Beach Band, Pure'n Tight, Smash Kitty, Feel the Aftermath, Brünôsth, Sugar, Rockinp'funk og Page Down.

Zacharias har dessuten plateplaner. De har allerede spilt inn en fullengder i Astron Studio og Sanden Medias studio på Gimlekollen.

  • Vi gir ut single i mai, og fullengderen kommer i august, sier Mats Jacob Nesman.

Etter dette satser kvartetten på en god eksamen, ettersom alle er russ ved Vågsbygd videregående skole. Til høsten flytter alle til Oslo for å gå på samme skole, nemlig Høyskolen i Staffeldts gate.

  • Og der må vi vel nesten begynne litt på nytt, sier gitarist Sindre Sannes.