Det er under et år siden han var i Norge sist. Denne gangen skal musikeren innom både Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger før han vender nesen mot statene igjen. Han liker nemlig ikke å være for langt og for lenge borte om dagene. For hjemme venter kone og hans nyfødte datter. Phillips forteller han får sterk hjemlengsel når han ikke har sett dem på en stund.

— Men håper ikke jeg sender ut feil signaler nå! Jeg er veldig glad i Norge og gleder meg til konsertene, sier en oppglødd Grant-Lee Phillips.

Nordmenn har god musikksmak

— Det er noe spesielt med det norske publikummet. Uansett hvilke tvister eller nye vendinger jeg kommer med, så virker det som om Norge har stor kjennskap til musikk og er veldig åpne for å lytte til nytt materiale. Nordmenn har god musikksmak, jeg skulle ønske alle land var som Norge! sier Phillips.

— Hvordan er det å være på turné?

— Akkurat denne turneen går ganske fort, det er ikke så mange land vi skal innom og godt er det, ler musikeren. Dette fordi han får fryktelig hjemlengsel og orker ikke å være borte for lange perioder om gangen.

— Jeg har få dager fri mellom konsertene og normalt blir fridagene brukt til å sitte på flyplasser. Kanskje jeg velger å farte rundt i hundeslede istedenfor. Har hørt det er populært her i Norge, spøker artisten som er veldig glad i landet der «solen aldri går ned», som han sier.

Unik turné

«The Ballad Tour» har Phillips valgt å kalle sin unike turné. Unik fordi det er kun ham selv på vokal og akustisk gitar sammen med keyboardisten Jamie Edwards, som spiller fra scenen.

— Konsertene er virkelig strippet ned til det minimale. Dette gjør at publikum får høre annerledes versjoner av sangene mine enn de gjør på plate. Det låter mer som det gjorde da jeg satte meg ned med kassegitaren og skrev sangene, sier Phillips.

«Hulen» i Bergen

Det beste minnet musikeren har fra Norge, var da han spilte her for aller første gang i 1993. — Det var i Bergen på et sted som heter «Hulen» eller noe sånt. Jeg minnes det var et veldig rart sted og uvanlig fordi det var nede i en kjeller. Jeg hadde bursdag den dagen og gutta i bandet sprøytet sjampanje over hele meg. Publikum var selvfølgelig helt fantastiske, slik jeg har lært at det norske publikummet alltid er, sier Phillips.

Savner rene klær og familien

— Hva savner du mest når du er på turné?

— Selvfølgelig familien min, svarer Phillips spontant.

— Men også det å ha flere gitarer tilgjengelig rundt meg, og så rene klær. Jeg får nemlig ingen tid til å vaske klær når jeg er på turné så jeg må putte buksene mine i vasken på hotellrommet og vaske dem selv, ler musikeren.

Gjesterolle i «Gilmore girls»

— Du har hatt flere gjesteopptredener i tv-serien «Gilmore girls», hvordan har det vært?

— Det var kjempegøy! Plutselig hadde jeg en «ordentlig» jobb fra 9 til 17, slik er det ikke å være musiker. Noen scener tok bare fem minutter å spille inn, mens andre kunne ta opptil 20 timer. Jeg måtte si replikkene mine om og om igjen til produsentene var fornøyde. Men allikevel likte jeg godt å være skuespiller.

Og Phillips utelukker ikke at det kan bli flere tv-serie opptredener på ham i fremtiden.

— Det gode med tv-serier er at alle opptakene skjer inne i et studio i Hollywood. Det betyr kort vei til jobb, som igjen betyr at jeg får være mer med familien min, sier Phillips.

— Jeg kan tilbringe timevis å stirre inn i øynene til min nyfødte datter. Borte bra, men hjemme best, avslutter Phillips.