Oprah Winfreys jenteskole i Johannesburg, Sør-Afrika, er rammet av en ny sex-skandale. Ifølge avisen Afrikaans on Sunday er sju elever utvist fra The South African Leadership Academy for Girls etter å ha sjikanert medelever og for usømmelig seksuell atferd.

Ifølge New York Post skal jentene ha forsøkt å tvinge medelever til å ha forhold med hverandre og til å kjærtegne hverandre.

15 år

En 15 år gammel jente ble dessuten beskyldt for å utnytte en annen jente og for deretter å ha truet medelever til å lyve til etterforskere. I et brev til jentas foreldre, gjengitt i avisen, skriver skolen: «Du er blitt funnet skyldig i fysisk kontakt av seksuell natur med en medelev på skolens område, sjikanering, mobbing og for å ikke fortelle sannheten til etterforskere».

– Skolesak

Oprah Winfreys talsperson, Lisa Halliday, bekrefter at jentene har brutt skolens ordensreglement, men ville ikke gi ytterligere kommentarer.

– Vi ser på dette som en konfidensiell skolesak. Derfor vil vi ikke bekrefte personlige opplysninger eller bringe for dagen detaljer rundt utvisningene, sier Halliday til New York Post.

Tiltalt for overgrep

Dette er den andre overgreps-skandalen på to år for skolen som ble åpnet av tv-dronningen Oprah Winfrey i 2007. Jenteskolen skal gi mindre ressurssterke jenter sjansen til utdanning.

I november 2007 ble bestyrerinnen (27) for en av sovesalene tiltalt for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk, oppfordring til utukt mot en mindreårig og for å ha skjelt ut elever ved skolen. Saken mot bestyrerinnen involverte seks jenter mellom 13 og 23 år, og skal opp i retten 1. juni i år. Hun har erklært seg ikke skyldig.

– Ødeleggende

Oprah Winfrey lovet den gang en kraftig opprydning på skolen. Hun uttalte at hendelsene var «en av de mest ødeleggende opplevelsene i livet mitt, om ikke den mest ødeleggende.»

The South African Leadership Academy for Girls startet opp ved årsskiftet i 2007 og hadde moderne laboratorier, yogarom, elevhjem og en prislapp på 40 millioner dollar.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix