HOLLYWOOD: En femten minutter lang sexfilm med Marilyn Monroe er nå kjøpt av en amerikansk forretningsmann for 7,5 millioner norske kroner. Det melder Reuters.

Sort-hvitt-filmen skal vise Marilyn Monroe mens hun utfører oralsex på en mann. Monroe tar aldri av seg klærne, og mannens ansikt vises ikke i løpet av de femten minuttene filmen varer.

Blir ikke vist

Mens Paris Hilton og Pamela Anderson sine filmer fort fant veien ut på internett, virker det lite sannsynlig at Monroes blir allemannseie.

— Gentlemannen som kjøpte filmen sa at han av respekt for Marilyn ikke vil legge den på internett for å utnytte henne, sier mannen som var ansvarlig for salget, samleren Keya Morgan.

Morgan forteller at han fikk høre opp filmens eksistens under arbeidet med en dokumentar om Monroe. Det var en tidligere FBI-agent som tipset Morgan. En informant hadde levert en kopi av filmen til FBI, men originalen var fortsatt i informantens sønn sitt eie.

Etterforsket

Som de fleste vet hadde Monroe en affære med president Kennedy. Daværende FBI-sjef J. Edgar Hoover var ingen venn av Kennedy, og skal ha forsøkt å finne ut om det var presidenten som man ikke så ansiktet på i filmen. Morgan forteller at Hoover blant annet skal ha hentet inn et par prostituerte til avhør. De hadde i likhet med Monroe hatt seksuell omgang med presidenten, og FBI-sjefen forsøkte å få dem til å identifisere presidentens edle deler.

FBI har ikke kommentert filmen, men i deklassifiserte FBI-dokumenter beskrives en «fransk-lignende film» med Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe døde i 1962, bare 36 år gammel.