Bale pustet nytt liv i filmserien om den mørke helten fra Gotham City i filmen «Batman Begins» i 2005. I sommer er det duket for oppfølgeren «The Dark Night». Alt var imidlertid ikke bare fryd og gammen da Bale for første gang skulle ta på seg det åletrange flaggermuskostymet. Til Details Magazine forteller han at følelsen da han først så seg i speilet var alt annet enn god.

– Jeg hadde noen minutter for meg selv, kikket nøye i speilet og tenkte at «dette kommer ikke til å fungere. Jeg er klaustrofobisk. Jeg får ikke puste. Jeg har hodeverk allerede, og dette kommer til å gå veldig ille», innrømmer han.

Skiftet

Heldigvis for Batman-elskere verden over skiftet han mening.

– Jeg sa til meg selv: «Pust rolig i noen minutter. Prøv dette ut. Ikke løp rundt og dum deg ut mens du forsøker å dra av det drakten». Det tar nemlig tre mennesker å få drakten av. Jeg hadde noen glimt i hodet mitt av hvor dum jeg ville framstå dersom jeg ikke kunne ta rollen fordi jeg fikk panikk hver gang jeg forsøkte å få på meg drakten, sier han til Details Magazine.

Juli

«The Dark Night» har premiere i Norge 23. juli. Christopher Nolan har regien, og i tillegg til Bale finner vi Aaron Eckhart i rollen som statsadvokat Harvey Dent, Maggie Gyllenhaal i rollen som Rachel Dawes, Gary Oldman som Jim Gordon og avdøde Heath Ledger som Joker. I den kommende filmen fortsetter Batman å forsøke å rive i filler de gjenværende kriminelle organisasjonene i Gotham. Joker stikker imidlertid kjepper i hjulene for vår mann med kappen. Om det blir enda flere filmer i serien er forløpig uklart. Det som imidlertid er sikkert er at Bale aldri vil bli å finne i en romantisk komedie.

– Jeg går ikke bevisst inn for det mørke. Det eneste jeg helt ubetinget kan si er at jeg aldri har hatt noen interesse for romantisk komedie. Det kunne jeg aldri gjøre. Jeg hadde vært fryktelig, sier han til Details.