HAUGESUND: – Det er faktisk tredje gangen jeg er filmfotograf for en film som vinner Amanda-prisen. Jeg har vært heldig og truffet på filmene så langt, sier Marius Matzow Gulbrandsen (33).

Kristiansanderen har før vunnet med kortfilmen «Bawke» i 2005, og langfilmen «Vinterland» i 2007. – Jeg føler jo at jeg også vinner litt, selv om de ikke vinner i kategorien «beste foto». Filmene bærer preg av mitt arbeid, og er et resultat av teamarbeid, understreker Gulbrandsen.

Han er utdannet filmfotograf fra Universitetet i Lodz i Polen, og er selv halvt polsk. Interessen for film og foto kom tidlig.

Alltid vært målbevisst

– Film har alltid vært interessant for meg, og jeg har alltid drømt om å skape et eget univers. I tillegg har jeg alltid likt å ta bilder, og min far er fotograf, så det var nok derfor jeg gikk filmfoto-veien, sier Gulbrandsen.

I tillegg til Amanda-priser, har Gulbrandsen vunnet priser for beste filmfoto i utlandet. Selv er han ydmyk med tanke på suksessen, men innrømmer at det er viktig med oppmerksomhet.

– Det hjelper å være involvert i filmer som vinner priser. Det veier godt i bagasjen. Kortfilmer har jo alltid blitt litt oversett i filmbransjen, men et sted må man jo begynne, og man lærer masse av å lage kortfilm, sier Gulbrandsen.

Vil lage langfilm

Nå drømmer han om å gå over på større prosjekter og langfilmer. Helst sammen med lillebroren, Jonas (26).

– Jonas studerer for tiden regi på samme universitetet som jeg gikk på i Polen. Målet er at vi lager film sammen. Vi utfyller hverandre godt, og jeg vet vi kunne fått til bra ting sammen, sier Gulbrandsen.

For øyeblikket er han imidlertid fullt opptatt med andre prosjekter.

– På søndag reiser jeg til Estland for å filme en estlandsk-finsk langfilm som heter «Snødronningen». I begynnelsen av september reiser jeg til Tromsø for å lage kortfilm sammen med Hanne Larsen, som regisserte «Varde». Og så har jeg et par andre prosjekter på gang.