Bassisten, vokalisten og låtskriveren Sting, som nettopp har blitt ferdig med en omfattende verdensturné med gjenforente The Police. Bandet spilte rundt 150 show på turneen og man regner med at rundt tre millioner mennesker fikk med seg turneen. Sting skal nå sende 30.000 flasker av sin egen Chianti ut på verdensmarkedet. 57-åringen eier en svær gård like sør for Firenze, og har allerede sin egen honning og olivenolje på markedet. Produktene markedsføres under navnet «Il Palagio Sumner Family».

Vin

Nå følger Stings vin etter. Hva vinen skal hete er fremdeles en godt skjult hemmelighet, men Paolo Rossi, mannen som bestyrer eiendommen, forteller til The Times at vinen ble laget for to år siden og at de første flaskene av 2007-årgangen vil være på markedet i september. Rossi beskriver vinen som «rock music wine». Sting har blitt en talsmann for å beskytte den italienske landsbygda, og han benytter utelukkende tradisjonelle produksjonsmetoder.

Kjendisvin

Sting er imidlertid ikke den eneste kjendisen i verden som kan skryte av sin egen vin. Artister, skuespillere og musikere har ofte lånt bort navnet sitt til vinprodusenter. Andre har gjort som Sting og produsert sin egen vin. Simply Red-sangeren Mick Hucknall står for eksempel bak vinen «Il Cantante», mens den franske skuespilleren Gerard Depardieu produserer lokal dessertvin på øyen Pantelleria.

Artister som Kiss, Madonna, Barbra Streisand, The Rolling Stones og Celine Dion har sine egne viner gjennom Celebrity Cellars. Andre kjendiser som har sine egne vinmerker er Olivia Newton-John, Cliff Richard, skuespilleren Sam Neil og regissøren Francis Ford Coppola.