KRISTIANSAND: Imperiet AS satser på 5000 solgte billetter til konserten 8. juli.

– Det er helt utrolig når jeg tenker etter, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen.

Bookingbyrået Imperiet AS, som han driver sammen med Jørgen Skauge og Geir Stokke, skulle egentlig bare være et hobby— og koseprosjekt. Men etter å ha solgt rundt 600 billetter på Kick til både Karpe Diem og Opeth, har selskapet løftet siktene.

Nå setter Imperiet opp det som trolig blir sommerens største konsert i amfiet i Ravnedalen. Hittil har innenlandske størrelser som Secret Garden, Bjørn Eidsvåg og Sissel Kyrkjebø hatt hevd på den naturskjønne scenen.

Feiret med kake

– Vi går i balanse dersom det kommer mellom 3000 og 4000 mennesker, og vi legger ut 5000 billetter for salg nå. Dersom disse selger ut kjapt må vi regne på det, sier Skauge som er firmaets eneste ansatte.

I går traff Fædrelandsvennen Skauge og Aasheim Knudsen idet de feiret bookingen med kake i kantina på UiA.

Sist det var 5000 mennesker i Ravnedalen var da Kim Larsen spilte der 9. juli i fjor. Også da var det Jørgen Skauge som sto bak. Den gangen tilbrakte store deler av publikum mye av konserten i ølkø.

– Det skal vi klare bedre denne gangen dersom CB gir oss det vi ber om. Dessuten kommer det nok ikke til å gå like mye øl, men kanskje mer av både hvitvin og brus, tror Skauge.

– Spektakulært

Han og Aasheim Knudsen mener Katie Melua er en nokså annerledes konsert enn Kim Larsen. Mens sistnevnte var mer av en fest, blir dette noe annet.

– Med kjempeflygelet og lyskastere kan dette bli virkelig spektakulært, sier Skauge.

Katie Melua kan etter hvert kalles norgesvenn, og hun er vant til spesielle omgivelser. For to år siden fikk hun mye omtale da hun satte dybdeverdensrekord med å opptre 303 meter under havflaten inne i beinet til Troll A-plattformen.

Melua gjorde kometkarriere etter å ha blitt oppdaget som 15-åring på en talentkonkurranse på britisk tv. Hun kommer opprinnelig fra Georgia, og debuterte med fullengderen «Call off the Search» i 2003. Etter dette har «Piece by Piece» (2005) og «Pictures» (2007) kommet ut.

25 konserter

I tillegg til konserten i Kristiansand opptrer hun også i Bodø, Langesund og Trondheim på sommerens turné.

I fjor opptrådte hun blant annet i steinbruddet til Titania i Sokndal, og dit kom det 6000 mennesker. Også den gang lå billettprisen på drøyt 500 kroner.

– Det vil koste 530 kroner pluss avgift, og den prisen er det ikke vi som har bestemt, sier Skauge. Med et balansepunkt mellom 3000 og 4000 publikummere betyr dette at produksjonen koster mellom 1,5 og to millioner kroner.

– Honoraret kan vi ikke gå ut med, sier Skauge.

Samtidig som Imperiet setter opp Melua, har de tatt på seg ansvaret for 25 konserter på Café Generalen.

– Hva blir det neste?

– Tja. Vi har begynt å booke for høsten, og vi får jo en del tilbud. Nå gjelder det bare å bygge stein for stein, som Mons Ivar Mjelde sa etter at vi (Brann) hadde vunnet serien, gliser erkebergenser Skauge.