KRISTIANSAND: I kveld står The Game, alias Jayceon Taylor, på Kick Scene i Kristiansand. Amerikaneren er en av hjemlandets største artister innen rap-sjangeren, og er nå på turne i Europa. Han forteller til fvn.no at han ønsker å bruke musikken sin til å formidle sitt eget liv og tilværelsen i hjembyen Compton, California.

— Dette er ekte rap fra gata i Compton. Jeg er en moderne utgave av N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes), kombinert med den beste musikkproduksjonen som fins i 2010. The Games to første album gikk til topps på de amerikanske hitlistene, mens hans tredje utgivelse nådde en andreplass. Det er med andre ord en svært merittert artist som gjester Kristiansand i kveld. De siste fem årene har han dessuten vært nominert under en rekke store prisutdelinger, som Billboard Music Awards, Grammy Awards og MTV Video Music Awards Hans fjerde plate, The R.E.D. Album, har vært på trappene lenge, men er blitt utsatt ved flere anledninger. Ifølge The Game vil plata være i butikkhyllene neste år.

— Det kommer til å bli den beste skiva i 2011. Det er en hel del dyktige folk involvert. Dr Dre, Drake og Rick Ross, for å nevne noen, sier han.

The Game har, som seg hør og bør for en rapper, fått rykte som en skikkelig «bad boy». I tillegg til påståtte slagsmål med både fans og musikerkolleger, har amerikaneren også hatt disputter med eget plateselskap.

— Jeg er den jeg er, men jeg foretrekker å la musikken snakke for seg selv. Og jeg er på mitt beste når jeg spiller live. En konsert med The Game er rap slik rap skal være, slår han selvsikkert fast.

The Game gjestet Sørlandet første gang i 2005, da han spilte sammen med Snoop Dogg under Quarten. Han besøkte også Grimstad to år senere under Skralfestivalen. Og skal vi tro den amerikanske rapstjernen, så har han ikke glemt de to visittene.

— Jeg husker en nydelig kystlinje, vakre blondiner og et virkelig levende publikum. Håper alle dukker opp i kveld også. Vi ses på Kick! sier The Game til fvn.no.