Die polizei, die polizei, die polizei. De tog meg inn og spurte meg ut, die polizei», synger Kaizers Orchestra i Janove Ottesen-komposisjonen «Die Polizei».

I går gikk det troll i ord. Bandet er for tiden på turné i Europa og var på vei til Stuttgart da politiet stoppet dem. Bakgrunnen var at politi og tollvesen gjennomførte en større kontroll av busser. Ifølge nettugaven av Mannheimer Morgen ble 24 busser stoppet.

Trafikk

Bussen som Kaizers hadde leid inn viste seg å være så trafikkfarlig at politiet avskiltet den. Det hjalp ikke at bandets turnemanager fortvilt forsøkte å argumentere med at 1000 mennesker sto og ventet på dem i Stuttgart. At en forsinkelse eller utsettelse kunne ramme bandet gode navn og rykte, samt gi dem en økonomisk baksmell var heller ikke argumenter som fungerte. De trafikksakkyndige ville ikke la dem kjøre videre. Konklusjonen var at bussen var brannfarlig og at den hadde et for dårlig bremseanlegg.

Buss

Kaizers ferd i den trafikkfarlige bussen startet i København og de skal gjennomføre 14 konserter på 15 dager i seks land.

Politiets talsmann, Volker Böhm, opplyser til den tyske avisen at bandmedlemmene sov søtt da de ble stoppet. Da de ble vekket var de ikke like fornøyde.

– De ønsker å klage på at de har blitt sendt ut på turné i en så skrantende buss, forteller Böhm.

Ulykke

Tysk politi har rettet sæskilt oppmerksomhet på brannsikkerhet i busser etter at 20 mennesker nylig døde i en bussbrann i Hannover. På bandets fandrevne nettside, Dr. Mowinkels akuttmottak, blir hendelsen diskutert, og de fleste er fornøyde med at medlemmene kom seg over i en tryggere buss. «Kaizers klarer seg foreløpig bra uten den berømmelsen det gir å stryke med i en bussbrann», kommenterer en av tilhengerne tørt.

Historien fikk heldigvis en lykkelig slutt: En erstatningsbuss kom etter hvert på plass, og bandet skuffet ikke sine fans i Stuttgart.

Logistikk

Bandets manager er glad for at fansen ikke ble skuffet.

– Vi ble fortalt av busselskapet at bussen var nyoverhalt før bandet dro på Europa-turné. Men den kom ikke videre etter sjekken, så det ble litt logistikkproblemer, opplyser bandets manager Eivind Brydøy i en tekstmelding.

Sikkerhet står i sentrum for bandet.

– Vi er selvsagt svært opptatt av sikkerhet på turné. Derfor er det helt klart at det finske bussfirmaet, med det ganske så ironiske navnet Easymiles, er strøket fra vår liste for alltid, opplyser Brydøy.