– Det ble klart for meg at det ikke var nødvendig å vinne og at jeg var veldig fornøyd med å komme til finalen. Det føltes ikke riktig for meg å fortsette, sier Frøydis som kunne ha stukket av med den store premien, deriblant å pryde coveret til Cosmopolitan i januar.

Ikke av hensyn til konkurrentene

Der under kveldens semifinale at en av de tre gjenværende jentene skal ut, Martine, Marita eller Frøydis. Foran dommerne melder Frøydis at nok er nok og at hun trekker seg fra konkurransen, til stor overraskelse for både deltakere og jury.

– De ble nok ganske forskrekka. Det var ingen som hadde ventet det, sier Frøydis.

– Trakk du deg av hensyn til Marita og Martine?

– Nei, egentlig ikke. Det var bare sånn at jeg ikke hadde lyst å fortsette å føle at dette ikke var rett. Da hadde jeg følt meg teit.

– Hadde du følt det sånn lenge?

– Nei, det kom veldig snikende.

Utmattelsessyndrom

Frøydis Labowsky lider av det kroniske utmattelsessyndromet ME og i løpet av «Top model» har seerne bevitnet flere ganger av 24-åringen må stå over aktiviteter og utfordringer ettersom hun er for sliten.

Mange lurte nok på hvordan Frøydis da kunne ha arbeidet som modell, men dommerne elsket henne. Fotograf Bjørn Opsahl uttalte en gang at han gjerne hadde flyttet photoshootet til en annen dag for å få booket Frøydis.

– Hadde sykdommen noe å gjøre med at du trakk deg?

– Tja, på en indirekte måte, svarer Frøydis nølende som ikke angrer på valget hun tok.

Go-see

Dermed gjenstår det kun to jenter i kveldens «Top model»-finale. Marita Skeivik Frost og Martine Lervik drar på goo-see til modellbyrået Trump (som skal representere vinneren) og skal også på casting med motedronningen Nicole Miller. I tillegg venter også en siste photoshoot før en av deltakerne blir kåret Norges neste top model.