KVINESDAL: I samarbeid med festivalen i Kvinesdal danner Morten «Diesel» Dahl et helt nytt konsept under navnet Norway Rock. Selskapet innebærer Kvinesdal Rock Festival som Norway Rock Festival, bookingbyrået Norway Rock Productions, og tidligere Monster Magazine, som endrer navn til Norway Rock Magazine.

Før festivalens tredje år er det dermed duket for storsatsing på Øyesletta.

— Vi jobber under samme fanen for å bli mer synlige i markedet. Med dette håper vi å få satt Kvinesdal Rock Festival på kartet i Skandinavia og Europa, sier «Diesel» Dahl til fvn.no.

- Får mer tyngde

I tillegg til å være daglig leder av Norway Rock Productions, vil «Diesel» Dahl sitte i styret for Norway Rock Festival. Kjell Arne «Kelly» Aamodt fortsetter som festivalsjef og bookingansvarlig i Kvinesdal, i tillegg til å jobbe for bookingbyrået Norway Rock Productions.

— Jeg mener det nå blir mye lettere å få booket store band til festivalen. Når jeg tidligere har ringt rundt til forskjellige management og presentert meg fra Kvinesdal Rock Festival, har jeg måttet forklare en del. Nå får vi mer tyngde, og de vil skjønne med en gang at jeg ringer fra en festival i Norge, sier Aamodt til fvn.no.

Han understreker at navneskiftet ikke vil få negative konsekvenser for bygda.

— Kvinesdal vil bli like mye promotert, om ikke mer. Vi skal også ha Kvinesdal med i ny logo, sier Aamodt, som ikke legger skjul på at festivalen nå vil få drahjelp på den økonomiske siden.

Investor

  • For å overleve i festivalbransjen må man henge med, ikke minst på det økonomiske. Jeg ser bare fordeler med det nye konseptet, sier han.

Etter det fvn.no kjenner til, drar Morten «Diesel» Dahl med seg en investor inn i konseptet, som blant annet vil sørge for økonomiske garantier ved booking av store artister og band.

Norway Rock Productions er tidligere Rock Partner, som i desember fikk Marilyn Manson til Oslo Spektrum, med Turboneger som oppvarmere.

Foreløpig er band som Motörhead, Helloween, Soilwork, Quireboys, Pain og Backstreet Girls booket til Øyesletta til sommeren.

— Vi jobber med å få flere store band til å komme, sier «Diesel» Dahl.

I fjor solgte Kvinesdal Rock Festival 3000 billetter hver dag. Til sommeren satses det høyere, men festivalsjefen understreker at man tar et steg av gangen.

— Det er viktig å presisere at vi skal holde oss til stigen, sier han, og får støtte av «Diesel» Dahl.

— Vi skal ikke bli for store for fort. Men med de rette artistene håper vi å få folk langveisfra. Det koster penger å komme dit, men man kan til gjengjeld ligge på campingen og digge rock med likesinnede døgnet rundt, sier han.

Ser på Sweden Rock

Både «Diesel» Dahl og Aamodt innrømmer at de har sett på suksessen til Sweden Rock Festival når de har dannet det nye konseptet. Festivalen i Sølvesborg i Sverige har de siste tre årene hatt 30.000 besøkende og er i dag Sveriges største festival.

— De startet først som Karlshamn Rock Festival, men ble en nasjonal festival da de skiftet navn. Nå trekker de mange folk fra nabolandene, og vi håper å dra en del svensker og dansker til Kvinesdal, sier «Diesel» Dahl.

TNT-trommisen har spilt på festivalen begge årene siden oppstarten i 2006. Første året var med bandet Diesel Dahl & Friends, mens han i fjor stod på scenen med TNT.

— Jeg har hatt jevnlig kontakt med Kelly siden. Han har spilt ball med meg, og jeg har gitt ham råd og vink. De har lykkes særdeles bra med festivalen, og jeg er imponert over stedet, entusiasmen og profesjonaliteten. Ildsjelene har lagt ned ufattelig mange timer på frivillig basis. Det er lett å bli glad i festivalen, sier han.

— Blir det gjensyn med TNT til sommeren?

— Det er ikke bra om band spiller på samme festival to år på rad. Men hvis folk forlanger TNT, skal ikke vi si nei.

Les mer om Kvinesdal Rock Festival:

Motörhead til Kvinesdal

Backstreet Girls klare for Kvinesdal Rock

Frykter at Quart skal skifte uke

— Kunne ha skadet meg selv

Skandalerocker på hjemmebane

Politikere stiller som rockevakter

Spesialavtaler skal hindre nye sexstunt

Sexsjokk på rockefestival i Kvinesdal

ROCKEFEST: Carburetors var blant bandene som spilte under Kvinesdal Rock Festival i 2007. (Foto: Elling Svela)