STAVANGER: Det er første gang på 26 år at et bidrag med samisk tekst framføres i finalen. Andersens bidrag «Andagassii» – en sang med samisk tekst, ikke joik – sikret henne en av to direktebilletter til finalen i Oslo Spektrum 9. februar.

Melodien til denne sangen er skrevet av Stein Austrud fra Mandal. Austrud har jobbet som musiker og produsent i flere år. Han knyttes blant annet til bandet D'Sound, hvor han både har spilt keyboard og vært produsert.

Austrud har også jobbet med artister som Ingor Ánte Áilo Gaup, Anita Skorgan og Oslo Gospel Choir.

Ballade

Veronica Akselsen, som er datter av den kjente artisten Elias Akselsen, sang en ballade skrevet av Laila Samuelsen og Anne Takle, og fikk også en plass i finalen. De to var svært glade da det viste seg at de fikk flest stemmer av TV-seerne.

To av de seks bidragene som ble framført i Stavanger får en sjanse til, og skal konkurrere på nytt den 6. februar. Disse to er rockebandet Podium fra Overhalla og trioen Tinkerbells fra Fredrikstad.

Nådde ikke opp

NRK-programlederen Nicholas Carlie og artisten Michelle Purvis nådde ikke opp, og røk ut i første runde.

Delfinalen, som fant sted i et telt i Stavanger som skal brukes under kulturåråpningen lørdag, er den første av tre. Totalt 18 artister konkurrerer om finalebillettene.