KRISTIANSAND: Torsdag gjestet Blackie Lawless og W.A.S.P. Kristiansand for andre gang på to år. Drøyt 500 publikummere tok turen innom Kick, for å høre gamle og nye hits. Bandet spilte to låter fra det nye albumet Babylon, samt flere av de største slagerne fra 80— og 90-tallet.

Bandets første singel, «Animal (fuck like a beast)», var derimot ikke blant låtene som runget ut i lokalene på Kick. Den har ikke Blackie spilt live på mange år, og skal vi tro vokalisten blir den aldri fremført igjen.

— Det er helt og holdent på grunn av min religiøse tro. Jeg kommer aldri til å spille den igjen. Jeg vil ikke at 13-åringer skal gå rundt å synge den sangen, sier Lawless til fvntv.

På 80-tallet ble W.A.S.P. beryktet på grunn av sine voldsomme sceneshow. Sentrale ingredienser var halvnakne damer, rått kjøtt og ikke minst blod.

— Nei, jeg gjør ikke blodet lenger. På de tidlige showene forsøkte vi å komme med sosiale kommentarer gjennom abstrakt kunst. Noen ganger må du forenkle for å få formidlet et budskap, sier Lawless, som sier han aldri har sett på seg selv som en sjokk-rocker.

Se hele intervjuet øverst i artikkelen, hvor Lawless også kommenterer sine hyppige Norges- og Kristiansands-besøk.