«Christmas Number One» er et klassisk begrep i britisk musikkbransje, og dette året kan det gå mot en overraskende listetopper. Ifølge det britiske musikkmagasinet NME har nemlig fans av avdøde Jeff Buckley startet en kampanje for å sende Buckley til topps.

Protest

Aksjonen er en protest mot at vinneren av Simon Cowells talentshow «The X Factor» skal spille inn og gi ut sangen to uker før jul for å sikre førsteplassen. Hvem som vinner det britiske talentshowet er ikke klart enda, men det står mellom Alexandra Burke, Eoghan Quigg og boybandet JLS og finalen finner sted i helgen. Buckley-fans har protestert og blant annet brukt Facebook til å spre oppfordringen videre. Aksjonen har foreløpig sendt Buckleys versjon av Leonard Cohens sang opp til nummer 43 på listene.

Digitalt

Buckleys versjon av «Hallelujah» kom ut på albumet «Grace» i 1994, og albumet står i ettertid igjen som et av tiårets beste plater. Buckley omkom i en drukningsulykke i 1997. «Hallelujah» i Buckleys versjon har ikke blitt gjenutgitt i fysisk format, men fansen sender den oppover listene gjennom digitale kjøp. Også Leonard Cohens originalversjon fra albumet «Various Positions» i 1984 har økt salget etter at nettaksjonene startet. Dersom sangen går helt til topps i julen kan det bli andre gang Buckley topper listene i løpet av samme år. I mars gikk sangen helt till toppen av Billboard's Hot Digital Songs etter at sangen ble framført under American Idol. Ifølge Buckleys offisielle nettside har Legacy Recordings solgt over 565,773 digitale nedlastninger av utgaven av «Hallelujah».