I søndagens Robinson-episode var det en noe annerledes kappestrid enn vanlig. Deltakerne måtte gjennom er quiz der de måtte svare på personlige spørsmål om hverandre.

Blant annet fikk de spørsmål om hvem som var den minst morsomme i gruppa. Britt Karin Jonassen svarte Nadia, og det vakte reaksjoner. Nadia Marielle Mouacim, som før sammenslåingen av lag Sør og lag Nord var Britt Karins venninne og støtte, ble ganske fornærmet.

— Vi var liksom venninner. Det ene spørsmålet på quizen var hvem som var minst morsom av oss. Jeg fikk høre at hun svarte meg. Fem svarte George, og to svarte meg, og jeg regnet jo kjapt ut hvem det var, etter å ha snakket med de andre.Jeg bare..., hæ, liksom, sa Nadia.

Hun ble liggende på stranda og snakke med Ine, som ga uttrykk for at det var vanskelig å skjønne at bestevenninner kunne si slikt om hverandre.

— Det hadde aldri jeg gjort, mente hun.

Etter kappestriden ble det surmuling påfordi deltakerne fikk vite hva de andre virkelig mente om dem. Og alt var blitt fortalt i en noenlunde nøytral setting. Det oppleves annerledes enn når de slenger kraftige gloser og beskrivelser etter hverandre i opphetede og kjeftete situasjoner – som det er mange av i serien.

Christopher Soltvedt vant kappestriden, og premien var et et besøk med spa, overnatting og bedre mat på Singapore-luksushotellet Raffles. Der kunne han ta med seg to av de andre deltakerne. Andrea Huseby ba om å få bli med, men ble vraket til fordel for Britt Karin og Tom Andre TveitanThommen (Tommen).

— Dårlig gjort, mente Ine og Nadia.

Ikke lett å være ny

Forrige episode ble nykommeren Anton Soggiu stemt ut av «Robinsonekspedisjonen». Både han og den andre nykommeren, Ine Amundsen, mente det var vanskelig å komme inn nye i gruppa. De andre deltakerne er ikke videre interessert i at noen nye skal snappe vinnerplassen i konkurransen.

Likevel klarte gjengen å få stemt ut Julianna Skartland, som mente hun ville ha vunnet hele Robinsonekspedisjonen hadde det ikke vært for twisten i øyrådet den spesielle episoden.

— Det var veldig uventet, og det var umulig å vite hva de andre kom til å gjøre. Vi fikk jo ikke snakket sammen før vi skulle stemme. Jeg valgte å kun bruke en stemme fordi jeg var ganske sikker på å ikke ryke ut. Det angrer jeg på nå, sa Julianna etter sendingen for to uker siden.

Veldig skuffet

Konkurransen har gått hardt ut over de som opprinnelig var lag Sør, og nå er det bare Tommen igjen. Han var mildt sjokkert etter at Julianna måtte ut, og jobber nå med andre alliansepartnere.

Det er ikke lenger noen lag i konkurransen, så nå er det alle mot alle. Og da er det viktigere enn noensinne å spille kortene sine riktig.

Nadia kom til kort og måtte forlate gruppen denne gang.

— Jeg er spesielt skuffet over Britt Karin. Jeg trodde jeg kunne stole på henne. Men det kunne jeg faktisk ikke. Hun dolket meg i ryggen, sa Nadia da hun måtte forlate øyrådet.

Det lyktes oss ikke å komme i kontakt med Nadia Marielle Mouacim.