Brad Pitt er den farligste mannen på nettet. I hvert fall dersom vi skal tro de som lever av å beskytte datamaskinene våre. Er du interessert i nyheter om Pitt, Beyonce eller Mariah Carey? Da utsetter du datamaskinen din for farlige situasjoner. Sikkerhetsselskapet McAfee lever av å selge oss antivirus-tjenester og har nå satt opp en liste over de «farligste» kjendissøkene på nett. Årsaken til advarselen er at cyberkriminelle bruker kjendisene til å lure ofrene sine.

Fare

I en pressemelding hevder selskapet at de som søker etter informasjon og bilder av Pitt, eller laster ned skrivebordsbakgrunner eller skjermsparere har hele 18 prosents sjanse til å få maskinene infisert av virus eller andre uønskede elementer.

Cyberkriminelle bruker mange metoder, men en av de enkleste og mest effektive er å lure forbrukere til å infisere seg med virus gjennom å utnytte interessen for kjendissladder, forklarer Jeff Green i McAfees produktutviklingsavdeling.

Lures

Surfere som leter etter kjendissladder narres inn på falske nettsider og utsetter dermed maskinene sine for fare, melder selskapet. Det er imidlertid ikke bare Pitt som er farlig. Beyoncé kommer på andreplass på listen, tett fulgt av Justin Timberlake, Heidi Montag, og Mariah Carey.

Her er de «farligste» kjendisene på McAfees liste:

1. Brad Pitt

2. Beyonce

3. Justin Timberlake

4. Heidi Montag

5. Mariah Carey

6. Jessica Alba

7. Lindsay Lohan

8. Cameron Diaz

9. George Clooney, Rihanna

11. Angelina Jolie

12. Fergie

13. David Beckham, Katie Holmes

15. Katherine Heigl