KRISTIANSAND: — For de som fortsatt tviler på om det blir Quart, så kan jeg si at jeg har forhåndsbestilt ti tonn med mat, sier sjefskokk og matansvarlig ved Quartfestivalen, Calle Fjermeros (37), til fvn.no.

Fjermeros venter dermed storinnryk av matglade mennesker under Quart, og er allerede klar for å bestille påfyll.

Til helgen kommer de første kjøle - og frysecontainerne til festivalområdet for å finne den rette temperatur og forberedelse. Og forberedelser blir det nok av for sjefskokken, som samarbeider med flere lokale aktører for å få ingredienser til den egenkomponerte menyen.

- Store dimensjoner

  • Det er såpass store dimensjoner at vi hadde ikke hatt sjanse til å klare dette alene, forklarer han.

Blant annet kommer potetene som skal serveres til artistene backstage fra Østre Valand gård.

Menyen er allerede spikret og klar og består av lapskaus, kjøttkaker, grønnsaker, ertestuing, samt egen Quartpølse og Quartburger, som skal serveres i grovt brød.

— Også blir det spare ribs med en barbequesaus med gode gamle Jack Daniels, forteller Fjermeros, som har erfaring fra både Det Blå Kjøkken i Oslo og Restaurant Bakgården i Kristiansand.

Makker Mathias Hesselmann (35), har ansvaret for å finne den rette drikkevaren til Fjermeros sin husmannskost. Han lover flere nye ting på menyen, og et eget opplegg for dem som har tilgang til vip-området.

Dropper pizzaen i år

Fjermeros tror det er trygt å si at festivalen dropper pizzaen i år, til fordel for den gode, gamle husmannskosten.

  • Det blir ordentlig mat til riktige priser, sier Fjermeros, som skal servere en daglig porsjon med husmannskost til 75 kroner.

Sjømat på marinaen

I tillegg skal det serveres reker, kremet fiskesuppe og spare ribs på Quart Marina.

Restauranten på Quart Marina har alene mellom 1000-1500 sitteplasser for den sultne båteier og festivalgjenger. I tillegg skal det diskes opp med ekte husmannskost på festivalens mange restaurantområder. Både artistene, publikum, crew, vip-området, Marinaen, Bendiksbukta og Gravane skal mettes i løpet av festivalen. Det bekymrer ikke sjefskokken.

— Jeg har kontroll, - tror jeg, smiler Fjermeros med stoisk ro.

Han trenger bare å bestille litt mer barbequesaus.