LOS ANGELES: Jackson fikk en dose propofol av sin private lege Conrad Murray samme dag som han døde, sier en ikke navngitt polititjenestemann til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Michael Jacksons private lege, Conrad Murray.

51 år gamle Murray var sammen med Jackson da stjernen døde av hjertestans 25. juni i år. Legen etterforskes nå for uaktsomt drap, men politiet har hittil avstått fra å omtale ham som mistenkt.Jacksons soverom var utstyrt med oksygentanker og utstyr for intravenøs innsprøytning, og Murray skal ha gitt Jackson propofol intravenøst, sier politikilden.

Sovemiddel

Jackson skal jevnlig ha fått propofol, et sovemiddel politiet tror han brukte de to siste årene. Hver gang Jackson ønsket å sove, ga Murray ham propofol intravenøst. Når Jackson ønsket å våkne, stanset Murray tilførselen, forteller politikilden.

Murrays advokat sier legen verken skrev ut resept på eller ga noe til Michael Jackson som kunne ha tatt livet av ham.

– Vi kommer ikke til å kommentere rykter, men slike saker har en tendens til å ebbe ut når alle fakta kommer på bordet. Jeg er sikker på at dette også gjelder i denne saken, sier advokat Edward Chernoff.

Murray ble Jacksons personlige lege i mai og skulle følge ham på den planlagte Europa-turneen i sommer.

Rettsmedisinerne har fortsatt ikke lagt fram rapporten fra obduksjonen av Jackson, men ifølge polititjenestemannen legger etterforskerne til grunn at artisten fikk hjertestans som følge av en overdose propofol.

Varmt og rotete

Det hersket det reneste kaos i Jacksons hjem da politiet ankom stedet den dagen han døde. Den øverste etasjen var stengt for alle andre enn Michael Jackson, barna hans og Murray.

Soverommet var et eneste rot med gjenstander som tilsynelatende var kastet vilkårlig omkring, og 20 håndskrevne notater hang klistret på veggene.

På popkongens seng fant politiet en porselensdukke ikledd en kjole. Det skal også ha vært kvelende varmt i etasjen, og varmeanlegget og ovnene var skrudd på fullt.

Årsaken var angivelig at Jackson stadig klaget over at han frøs.