HOVE: — Det har vært sykt mye biler her allerede, sier Hisøy-gutten Stian Olsen (17). Han er en av mange frivillige som dirigerer trafikken inn til Hovefestivalen fredag kveld.

— Her får du stå i 10 minutter for å hente pass og akkreditering, så må du kjøre igjen, forklarer han til fvn.no, før han må løpe og stanse en bilist som forsøker å snu og kjøre tilbake samme veien.

— Det er enveiskjørt her nå, sier han myndig.

Stian skal jobbe som frivillig under hele festivalen, og være med på nedrigging mot slutten av neste uke.

Nå lukkes jernringen rundt festivalområdet.

Det grå været fredag har nok satt en brems på den største tilstrømmingen av campere, men siget kommer utover kvelden, tipper vaktene, og kikker fornøyd opp på Hove-sola, som har begynt å skinne gjennom skylaget.

Stian har hatt hendene fulle hele fredag med å forklare bilister at de ikke kan parkere på festivalområdet. Campinggjester blir henvist til egne plasser, mens de som skal hente pass til festivalen blir vinket inn til korttidsparkering.

Skuelystne og andre som forsøker å parkere i veikanten får kontant beskjed om å flytte bilen. Politiet er også en hyppig patruljør på Hovefestivalens første dag.

Stian får god og sikker hjelp av Robin Wattø (19) fra Arendal og Ruben Hassel (18) fra Drammen. Robin skal jobbe for Hove til 7. juli, mens Ruben er ferdig med sitt skift på mandag.

— Da får jeg med meg hele festivalen, sier en fornøyd trafikkvakt.

I løpet av fredagskvelden stanses trafikken enda lenger ut mot tromøybroa, og alle bilister må innom en bunker ved Shellstasjonen for å skaffe seg kjøretillatelse.

Alternativet er å benytte de ytre parkeringsplassene (mot Kongshavn) og ta bussen inn.