«Død snø» hadde premiere før helgen i USA og The New York Times var blant de første ut til å anmelde filmen. Dette skrev anmelderen:

Om regissøren: «Tommy Wirkola, som skrev det betydningsløse manuset sammen med Stig Frode Henriksen, trykker ikke bare på alle horrorknappene, han slår på dem til det blir en ugjenkjennelig grøt.»

Om skuespillerne: «Ikke-zombiene oppfører seg som de er klare for slakting (...) er så idiotiske at du ser fram til at de skal bli most.»

Om spesialeffektene: «Som tilfellet ofte er for filmer av denne typen, er de ordentlige stjernene spesialeffektteamet, som gjør en beundringsverdig jobb med innvoller og hjerner som skvetter ut av åpne skaller med overraskende fintfølelse.»

Koselig det

Vi spurte Vegar Hoel — en av hovedrolleinnehaverne - hva han syntes om kritikken mot skuespillerne.

– Koselig det. «Død snø» er ikke en kunstfilm, det er underholdning. Så jeg har ikke noe imot en slik anmeldelse. Det er en actionfilm og man har ikke tid til enorm karakterutvikling.

– Betyr det noe å bli anmeldt i aviser som The New York Times?

– Jo, det er stas og kjekt det. Det er kult at den kommer ut og blir anmeldt i utlandet. Jeg pleier å gå inn på Apple movie trailers for å se trailere til nye filmer og det var stort å se «Død snø» der.

– Bryr du deg om anmeldelser i utenlandske aviser?

– Ja, jeg bryr meg til en viss grad, men jeg bryr meg nok mer hvis det er en seriøs film. Hvis en zombie-film ikke får dårlig kritikk, er det ikke en ordentlig zombiefilm. Det ligger litt i kortene. Det er vel så viktig hva publikum syns om filmen som hva kritikerne mener. Bortsett fra hvis de er veldig positive og skryter voldsomt av meg, he he.

– Har du lest mange av de utenlandske anmeldelsene til filmene dine?

– Jeg leser en del. Når jeg kjeder meg så googler jeg dem.

Oppmerksomhet

Dette er riktignok bare én anmeldelse. MTVs-anmelder mener på sin side den må være den beste nazihorrorfilmen som er laget – mest fordi de andre har vært så vanvittig dårlige. Los Angeles Times anbefalte filmen tidligere i år og argumenterte med to ord: «Nazi. Zombies.»

Og filmen har fått mye oppmerksomhet i USA og var utsolgt under årets Sundance-festival.

«Død snø» hadde premiere i Norge 9. januar i år.

Regissør Tommy Wirkola reiste til statene for premieren og det har ikke lyktes oss i å komme i kontakt med ham.