KRISTIANSAND: — Jeg har ingen kommentar til dette, sier bookingsjef Trond Aage Nyhus slik han pleier til spørsmål om forestående artistslipp.

Tirsdag kveld bekjentgjorde han på Quart.no-forumet at en stor hip hop-headliner er sikret til lørdag 4. juli. Omtrent samtidig fikk Fædrelandsvennen gode tips om at den relativt store rapperen Ludacris er brennaktuell for Quart sammen med Young Jeezy. I tillegg er det opplyst fra pålitelig hold at mega-navnet Cypress Hill skal på turne i den aktuelle perioden.

— Vi slipper trolig dette navnet torsdag, sier Nyhus.

Samtidig trengs artister til å spille på torvet hvor festivalen har sikret seg plass både på ettermiddags- og kveldstid. Arild Buli sa i forrige uke i et intervju med Absolutt KRS at Sputnik ikke kan utelukkes her som profilen skal være mer ”folkelig”. Knut ”Sputnik” Storbukås har en rekke ganger spilt for Buli både på hotellet han eide på Gautefall og i Alaniya i Tyrkia. Arild Buli fastholdt i går denne uttalelsen overfor Fædrelandsvennen, mens bookingsjef Nyhus var mer forbeholden.

— Jeg har ledig tid den uka, så hvis de vil ha noe skikkelig musikk på Quart kommer jeg, sier Sputnik til Fædrelandsvennen.