— Enten vinner man eller så vinner man ikke, sier Mette Iuel, den selvutnevnte bitch'n i Røa eldresenter, og tar all oppmerksomheten og kvelden før kvelden ganske med ro.

Det har blitt stor ståhei etter at gruppa sto fram som rappere i «Norske talenter». De sjeldent voksne hiphoperne er ønsket over alt.

Mange fans

— Vi har fått en veldig stor fanskare. Folk ringer oss ned for å få oss til å opptre. Men det må vi jo helst si nei til. Det er begrenset hva vi orker. Statsministeren og helseministeren ville ha oss. Og noen gullbryllup og forskjellig.

— Sa dere nei til statsministeren og helseministeren, altså?

— Tja. Det var visst møter hvor statminister og helseministeren skulle delta.

Møtet med statsminister Jens Stolenberg skulle være i Pensjonistforbundets regi i Bergen.

— Men det passet ikke, sier Iuel.

— Det passet ikke, altså?

— Nei, det passet ikke.

Det har ikke stått verken på råd eller reaksjoner fra folk. Og alle er begeistret.

- Hadde daua

— Det var en som sa vi måtte smi mens jernet er varmt. Men da hadde vi vært daue innen et halvt år. Vi må ta det i vår egen takt. Vi skal sette opp en kabaret i juni her på eldresenteret, så det skal vi jobbe med nå.

Røas kabaret heter «Cabaret Fossile». Der trakterer Røa eldresenters Jack Weberg piano og yngstemann i gruppa, Ingvar Strøm klarinett. Ellers er hele gruppa med i forskjellige numre.

Talentparodi

De setter opp to kabareter i året. Da går det i sketsjer og sangnumre. Men det er oftest bare inledningssangen alle er med på samtidig.

— Denne gangen skal vi lage parodi på norske talenter. Med dommerparykker, flirer Iuel.

Ikke fylt 70

Talentdommer Jan Fredrik Karlsen kom sist runde i «Norske talenter» i skade for å kalle Mette Iuel en bitch på 82. Bitch'n likte ikke det. Hun sa tydelig ifra til dommer Karlsen, og forklarte at hun bare var 69. — Hehe. Er du mer fornærmet over å bli kalt 82 enn å bli kalt bitch, undret Karlsen.

Og det var hun.

Bitch'n fyller 70 i november i år.

Sangskolert

Helt uten musikkbakgrunn er uansett ikke de småvoksne rapperne fra Røa.

— Jeg gikk noen år på konservatoriet i min ungdom. Har ikke sunget så mye, nei. Men jeg har brukt det i lærerøyemed. Jeg er jo lærer, sier en akkurat passe laidback Mette Juel kvelden før kvelden.

Kanskje kan de rappe for statsministeren en annen gang. Dersom det passer.