Bent Sæther og Motorpsycho kommer med ny plate i løpet av neste måned. Men før den er på gata, er bandet midtveis i første studioøkt med enda en ny plate. Foreløpig tegner det til å bli hard, bassdrevet musikk ispedd det bandet kaller spacet improvisasjon. Og lange låter. Kvarteret og der omkring.

— Hvis ikke noe helt spesielt skjer, så blir det i hvert fall ikke tre minutters låter, medgir gitarist Snah, Hans Magnus Ryan.

Enkle riff

-Jeg har med vilje laget veldig enkle og banale bassriff denne gangen. Det er ikke spesielt elegant, men det blir en spennende kontrast med 11/13 jazzjamming og instrumentering. Det er ganske skrudd og ganske nytt for oss også. Kanskje blir det en space-opera. Akkurat nå kan det se sånn ut. Vi har lekt med tanken på å lage et konseptalbum på over en time. Vi har laget mange poplåter med tre vers og vekk me'n, og det hadde vært interessant faglig å se om vi kunne ha gjort noe som holder selv om det varer så lenge. Vi får se hva vi har av selvtillit. Det er den det kommer an på. Og skamvett, kanskje, sier Bent Sæther.

Til jul?

Fem-seks låter er allerede ferdig innspilt. I løpet av juni skal de legge på sang, og så er det meningen det hele skal mixes i august. Og om ting går raka vegen, kommer plata oppunder jul. Eller like over. Med Motorpsycho vet man aldri helt. Det kan gå veldig lang tid fra innspilling til helt ferdig låt

-Det har gått så mye som åtte måneder å få ferdig en låt tidligere, men vi har i hvert fall begynt nå, sier Snah.

Konseptalbum

— Vi er gode til å snekre korte poplåter, men nå har vi en på 18 minutter og en på over ti klare, så får vi se hvordan det blir. Det er komposisjoner der deler av dem er ganske løse. De varer så lenge de varer, og vi prøver ut mange forskjellige muligheter og varianter. Lykken kommer ikke den dagen plata er ferdig. Lykken er å lage den, sier Bent Sæther.