— Når jeg ser at min barndomshelt Gene Simmons fra Kiss dukker opp som gjestedommer på Idol, så må jo jeg følge i hans fotspor, sier Asbjørn Slettemark.

Etter et års pause starter TV 2 til høsten opp igjen «Idol»-sirkuset. Før femte sesong gjøres det en del endringer i konseptet, dessuten tar altså 31-åringen fra Husnes plass i dommerpanelet.

Som redaktør for bransjebladet FaroJournalen, programleder for NRKs hardrockprogram «Pyro» og musikkanmelder for BT og «Absolutt underholdning» skulle Slettemark være godt skikket for jobben - likevel har han takket nei til to tidligere forespørsler.

«Magefølelsen ga meg klar beskjed om at jeg ikke hadde noe der å gjøre, og etter at fornuftige Tor Milde ble omdøpt til Slemme-Tor i avisene, bekreftet det at «Idol» ikke handler om musikk», sa redaktør Slettemark til VG i 2005. Nå er imidlertid tonen en annen:

— Nå sa magefølelsen at dette hørtes ut som et morsomt opplegg, sier han, som håper den nye sesongen vil minne mer om amerikanske «Idol».

— Selv om jeg ikke har likt «Idol» musikkmessig synes jeg det er utrolig bra tv. Og erfaringen fra «Absolutt underholdning» gjør at jeg nå føler jeg har noe å bidra med, sier Slettemark - som får selskap av tidligere «Idol»-kjendis Jan Fredrik Karlsen i juryen.

— Hvem er dine favoritter blant tidligere «Idol»-deltakere?

— Eh... Jeg synes Margaret Berger er en interessant popartist. Og Kurt Nilsen har jo skrevet en av de flotteste moderne, norske popballadene, «Never Easy». De to er blitt solide artister. Ellers er det ikke tvil om at det er kommet mye dårlig musikk fra «Idol», så jeg håper jeg kan bidra til å heve nivået.

— Du er kjent for å like hardrock, vil det prege dømmingen?

— Nei. Selv om jeg som anmelder og programleder har vist at rock og hardrock står mitt hjerte nærmest har jeg også en veldig omfattende hiphopsamling. Og jeg er veldig glad i god, vellaget pop - enten det er Justin Timberlake eller den første Gwen Stefani-platen. Jeg har veldig bred musikkinteresse.

— Du har spilt i band og. Sang du?

— Nei, jeg er ikke flink å synge i det hele tatt.