KRISTIANSAND: — Det blir utrolig kult å gjøre denne jobben. Public Enemy var det første som egentlig traff meg da jeg begynte å høre på hip hop i 1988. Og fortsatt er «Yo! Bum Rush The Show» (1987) en av mine favoritter, sier Salvador Sanchez.

De amerikanske gudfedrene innen sjangeren er ikke like brennaktuelle nå som for 20 år siden, men de har likevel på imponerende vis klart å beholde kreden inn i det nye årtusenet. Deres beinharde politiske rap er tidløs, og frontfigur Chuck D er fortsatt en meningsbærer av rang på andre siden av dammen.

— Jeg var ikke mer enn 11 år da jeg ble hekta på Public, og jeg husker at moren min ikke turte å slippe meg på konsert. Nå blir det jo en endelig ordning, sier Salvador.

Han håper flere interessante spillejobber vil åpenbare seg i kjølvannet av den ferske Spellemannprisen.

— Å få en Spellemann er på mange måter en bekreftelse på at det vi driver med har kvalitet, men nå får vi jo se hva manager Hetland egentlig er god for, ler Salvador - før han legger til:

— Dessuten er Spellemann-trofeet skolediplomet jeg aldri fikk!

Selve harpa har han ikke plassert på peishylla, men på hylla der det en gang stod en peis.

— Jeg har alltid hatt en merkelig innmuret hylle i veggen der det engang må stått en peis. Nå står Spellemannen der og den passer faktisk perfekt, sier Salvador.

Denne uken kom det sågar blomster - dog en smule forsinket - levert med bud på døra fra Kristiansands kulturdirektør Dagny Anker Gevelt.

— Merkelig opplevelse å få blomster på døren, det skjer veldig sjelden her i gården. Jeg hadde selvfølgelig ikke en vase, men jeg fant en mugge i skapet, så nå står blomstene på bordet, sier Salvador.

Bandet satte også stor pris på at Toffen Gunnufsen og Hovefestivalen var raskt ute blant gratulantene og ga hele Darkside gratis ukespass til sommerens festival.

Tekst: Øivind Holthe oivind.holthe@fvn.no 38 11 36 56