— Kristiansand har et stykke igjen. Der er en del bra band, men de er altfor få. Byen henger etter for eksempel Bergen og Stavanger, sier Larry Bringsjord som driver MTG Records i Oslo.

Nå vil lyngdølen være med å trekke opp musikklivet i byen og landsdelen, og det tenker han å gjøre som nytt styremedlem i Rock City.

SA JA.

  • Vi ble utrolig glade da han sa ja, sier administrasjonsleder Kjetil Nordhus. I helgen var han og styremedlem Øystein Tønnessen på Bylarm i Trondheim hvor de møtte Bringsjord. Der ble også den videre strategien for Rock City diskutert. Etter to år med utydelighet skal det nå bli konkret fart i sakene:

— Det har vært gjort mye arbeid som ikke har syntes de siste to åra. Men 26. februar åpner servicekontoret vårt dørene, sier Nordhus.

KURS.

Han mener en viktig del av Rock Citys funksjon må være kurs og skolering som kan hjelpe byens musikere å finne veien blant mulighetene som finnes.

— Det er noe av dette jeg kan, sier Bringsjord. Selv om han for noen er mest kjent som mannen som gir ut Luxus Leverpostei og Klovner i Kamp, er han høyt betrodd og respektert innen bransjen. Bringsjord er styreleder i Fono, stifter av Music Export Norway og leder av Spellemannskomiteen, foruten en lang rekke andre verv. Og han kjenner alle som er verd å kjenne:

— Larry kan bare ta opp telefonen og ringe noen han kjenner i Stortingets finanskomite, sier Øystein Tønnessen.

— Men har han tid til Rock City da?

— Jeg vil prioritere Rock City Kristiansand, og vil være til stede på alle styremøtene. Det ligger en del sørlandspatriotisme i dette. Jeg hadde for eksempel ikke sett noen mening i å engasjere meg for Rock City Trondheim, sier Bringsjord.

SERIØST.

Nå mener han det er på tide rock begynner å bli tatt like seriøst som andre musikkformer.

Rock City Kristiansand tar nå sikte på å bli et regionalt kompetansesenter på linje med BRAK i Bergen.

— Og dette er noe jeg vet statsråden (Trond Giske) applauderer. Han vil virkelig satse på rock, sier Bringsjord.

Men skal det regionale kompetansesenteret bli virkelighet, trengs det mer penger enn de 400.000 kronene som Cultiva og kommunen har bevilget.

  • Det var godt gjort å få tak i de pengene, men samtidig er det småpenger. Penger til lønn er noe som er helt opplagt i alle andre yrker, sier Bringsjord.

PENGER.

— Kristiansand flommer over av private penger. Det er ikke unaturlig å sponse musikk på samme måte som fotball sponses, sier Øystein Tønnessen.

— Det er ennå mye å ta tak i. Egentlig er vi nesten ikke født ennå, sier Kjetil Nordhus.

Tekst: Torgeir Eikeland

torgeir.eikeland@fvn.no - 38 11 36 59