Å bli innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame er noe av det største man kan oppleve som musikere, og listen over de som er tatt opp i det gode selskapet teller de aller fleste sentrale skikkelser i moderne rockehistorie. Reglene er enkle: Det må minst være 25 år siden den første platen din ble gitt ut.

Nye

Det betyr at en del nye artister er aktuelle for æren til neste års utdeling. Komiteen som styrer innlemmingen har plukket ut ni nye artister som kanskje får plass i Rock and Roll Hall of Fame, og på listen finner vi Metallica, Run-D.M.C., the Stooges, Jeff Beck, Chic, Wanda Jackson, Little Anthony and the Imperials, War og Bobby Womack.

April

Fem av de ni nominerte vil bli plukket ut i en større seremoni i Cleveland 4. april. Cleveland har vært hjemstedet til The Rock and Roll Hall of Fame Museum siden det ble grunnlagt i 1983. I år er første gang tildelingen vil være åpen for publikum. Madonna, John Mellencamp, Leonard Cohen, the Ventures og the Dave Clark Five ble innlemmet i det gode selskap i vår. På museets hjemmesider kan du lese hele listen over artister som er innlemmet.

Kritikk

Museet har flere ganger blitt møtt med kritikk fra flere hold. Flere hevder at juryen som plukker ut de som skal innlemmes ser mer på størrelsen på artistene enn på hvor mye de har bidratt med i rockens historie. Sex Pistols nektet for eksempel å delta på seremonien i 2006 og de forfattet et brev der de med sedvanlig ufin språkbruk forklarte hvorfor. I år har pressen i New Jersey reagert på at Bon Jovi ikke er nominert. Nettstedet NJ.com finner imidlertid trøst i at artister som Yes, Kiss, The Moody Blues, Genesis, Willie Nelson, Brian Eno, Gram Parsons, Chicago, Stevie Ray Vaughan, Tom Waits, Rush, The Cure og Neil Diamond heller ikke har fått æren.

Hva mener du? Fortjener Metallica en plass i det gode selskap eller bør andre artister komme foran i køen?