Mange kvinnelige amerikanske kjendiser har stått fram med kritikk mot valget av den konservative Sarah Palin som John McCains visepresidentkandidat. Sist ut er popstjernen Pink, som har en lang rekke kritiske spørsmål til den kontroversielle visepresidentkandidaten, og i et intervju med magasinet Popeater benytter hun anledningen til å slenge med leppa.

– Dersom jeg skulle skrive et brev til Sarah Palin ville det inneholdt en rekke «hvorfor» og «hvordan», freser Pink. Hun ville også spurt Palin om å peke ut Irak på et kart.

Skremt

Den 44 år gamle guvernøren fra Alaska er kjent som motstander av selvbestemt abort og av ekteskap mellom lesbiske og homofile. Pink, eller Alecia Beth Moore-Hart, som hun egentlig heter, har vunnet flere Grammy-priser og er ansvarlig for en lang rekke hitsingler med «Get the Party Started» som en av de mest kjente. En eventuell seier til McCain og Palin ser hun ikke på som en fest.

– Denne kvinnen hater kvinner. Hun er ingen feminist. Hun er ikke den kvinnen som skal kommet etter Hillary Clinton og gjøre noe som Hillary ikke kunne gjort, sier Pink.

Popstjernen frykter også at Palin vil fjerne retten til selvbestemt abort.

– Hun skremmer meg, slår Palin fast.

Stjerner

Pink er imidlertid langt i fra den eneste kjendisen som langer ut mot Palin. Skuespiller Matt Damon har dette og si om henne:

– Sjansen for at McCain ikke overlever sin første periode er en til tre. Da blir det president Palin. Det høres ut som en virkelig fæl Disney-film.

Andre kjendiser som også har kritisert Palin er Meg Ryan og Lindsey Lohan. Barbra Streisand oppsummerte valget av Palin slik:

– Dette kalkulerte og kyniske forsøket på å dra en liten prosent av Hillarys kvinnestemmer fra Barack Obama kommer ikke til å fungere. Vi er ikke så dumme!