Det er TV3 som har sikret seg rettighetene til å sende «The Mentalist» og første episode sendes onsdag kveld. Serien omhandler Patrick Jane (Simon Baker), en mann som med sine spesielle evner er en nyttig hjelper for politiet i California. I serien bruker han sine velutviklede observasjonsevner til å løse vanskelige mordsaker og avsløre de skyldige.

Sett

Serien hadde premiere i USA 23 september, og har på relativt kort tid vokst til å bli en av de mest populære tv-seerne. Premieren ble sett av 15,6 millioner, og 19,3 millioner fikk med seg forrige ukes episode. Ifølge TV3 er serien med dette den mest sette i USA for tiden. Ikke siden «Frustrerte Fruer» dukket opp i 2005 har en ny serie gått helt til topps på seerlistene.

CBS

Serien vises på CBS i USA, og har fått gode kritikker. L.A. Times skriver blant annet at «Psykologiske evner kan ikke alene fylle en time hver uke, til det trenger man interessante, kompliserte kriminalsaker og interessante, kompliserte karakterer. The Mentalist leverer akkurat det».

Her kan du se smakebiter fra serien.