Onsdag 3. juli kommer Spider-Man nok engang svevende gjennom lerretet i Tom Hollands skikkelse i «Spider-Man: Far from Home». Etter hendelsene i «Avengers: Endgame» ønsker den unge superhelten en pause og drar på ferie med vennegjengen til Europa. Men i en verden som har endret seg truer nye farer.

Funfact: Tom Holland startet karrieren i musikalen «Billy Elliot».

12. juli er det premiere på «Transit» av Christian Petzold («Phoenix»). I en anmeldelse i Indiewire står det blant annet at filmen er som om «Casablanca» skulle vært skrevet av Kafka. Filmen handler om en mann på flukt fra nazistene under andre verdenskrig, som stjeler identitetspapirene til en død forfatter. Han treffer en ung kvinne som desperat leter etter kjæresten sin, som viser seg å være den personen han har tatt identiteten til.

Funfact: Franz Kafka var livredd for mus.

17. juli blir selveste «Løvenes konge» født på ny. Den Oscar-vinnende animasjonsfilmen med samme navn kom i 1994, og er etter min mening en av Disneys aller beste filmer. Men nå skal altså regissør Jon Favreau («Iron Man»), bringe alle karakterene til live igjen på en helt ny måte takket være nyvinninger innen animasjonsteknikker, som får dyrene til å se helt ekte ut.

Funfact: Hyenene i den nye filmen har fått navnene Shenzi, Kamari og Azizi , som er swahili for vill, mektig og månelys.

19. juli har nok en remake premiere. De fleste av oss som vokste opp på 80- og 90-tallet har hatt et og annet mareritt om den morderiske dukken Chucky. «Child’s Play» anno 2019 er laget av den norske regissøren Lars Klevberg og produsentene av «IT», og de er klare til å skremme vettet av en ny generasjon.

Funfact: Chuckys fulle navn Charles Lee Ray er satt sammen av navnene til Charles Manson, JFKs attentatmann Lee Harvey Oswald og James Earl Ray som tok livet av Martin Luther King.

26. juli er det premiere på den prisvinnende filmskaperen Klaus Härös «Det siste kuppet», som har fått terningkast seks av magasinet Cinema som blant annet skriver at det er filmkunst på sitt beste. Filmen handler om en kunsthandler som øyner sjansen til å pensjonere seg med stil da han oppdager et usignert bilde på en auksjon, som han mener er verdt mange penger.

Funfact: Leonardo da Vincis «Salvator Mundi» satte ny verdensrekord i 2017 på auksjon i New York. Bildet som ble kjøpt av en privat eier for 500 kroner i 1958, gikk for 450 millioner dollar.