Bildet er fra fjorårets nattkino, hvor rundt 2000 mennesker hadde møtt opp for å se Pulp Fiction.  Bildet er fra fjorårets nattkino, hvor rundt 2000 mennesker hadde møtt opp for å se Pulp Fiction. Foto: Julie Sørensen Molvik

Besøkende i fjor: 2000. I år: 150.

Lave besøkstall på gårsdagens nattkino i Ravnedalen.

Som en del av Ravnedalen Live, som går av stabelen i helgen, ble det for andre året på rad arrangert gratis nattkino i Ravnedalen.

Fjorårets arrangement dro 2000 mennesker ut i dalen for å se kino. Årets arrangement var preget av mye nedbør, noe som resulterte i veldig lavt besøkstall.

– Det er cirka 150 publikum på The Big Lebowski. Og det er selvsagt bare de aller tøffeste som har våget seg ut på nattkino på en regnfull sommernatt, forteller arrangør Jan Kenneth Transeth ved kinostart, rundt klokka elleve fredag kveld.

En gjeng på rundt 150 stykker hadde møtt opp i regnværet for å se klassikeren The Big Lebowski, som vant etter avstemning på Facebook. Foto: Privat

Avlyste ikke – selv om været ble verre

Tidligere på kvelden kunne Transeth melde både til KRSby og på Facebook at det ikke var snakk om å avlyse.

– Vi har leid inn film, vi har folk på jobb, og utstyret er satt opp, så da tenker vi at det bare er å kjøre på. Det får bli som det blir, vi kan ikke styret været uansett, sa han på telefon til KRSby en times tid før kinoen startet.

Arrangørene bak utekinoen er Ravnedalen Live, Kristiansand Kino, Filmquiz og Cinemateket.

– Har dere planer om å arrangere en ny utekino i sommer?

– Nei, vi gjør nok ikke det en gang til i år.

På Facebook-arrangementet sto 724 på «skal» og nesten tre tusen på «interessert», så regnværet hadde nok store deler av skylden for dårlig oppmøte.

– Men vi lager selvsagt ny nattkino i 2018, bekrefter han.

Selv om oppmøte ikke var like bra som i fjor, så var stemningen god blant dem som jobber i Ravnedalen Live.

– Det ble god stemning i leiren når det var The Big Lebowski som vant. Så om ikke annet blir det veldig koselig for oss.