– Det handler om at hver elev får en god start på dagen, og at hver elev blir sett, forteller Jørgen Snøås, kontaktlærer på Mosby skole, til KRSby.

Etter at NRK Sørlandet la ut en videosak av Snøås, hvor han på morgenen møter førsteklasseelevene med valgfri klem, high-five, håndtrykk eller «fistbump», har kontaktlæreren på Mosby skole fått mye ros på sosiale medier for den varme velkomsten.

– Det har vært en sinnssyk positiv respons den siste tiden. Jeg trodde ikke at saken skulle spre seg til Sverige også.

Blir hyllet i Sverige

foto
Aftonbladet har skrevet egen sak om lærer på Mosby Skole i Kristiansand, Jørgen Snøås (24). Foto: Kristian Hole

En av Sveriges største aviser, Aftonbladet, har nemlig fått med seg Snøås’ varme og inspirerende måte å møte elevene på.

I tillegg til å lage en egen sak, har avisen har også delt en video av Jørgen Snøås, til sine 84.500 følgere på Instagram med teksten:

"Fine velkomsten! Hver skoledag får førsteklassingene på Mosby skole i den norske byen Kristiansand velge mellom fire ulike måter å hilse på læreren.»

Det har i løpet av kort tid generert nesten 200 kommentarer fra avisens lesere:

"Dette er bra på mange måter. Han ser hver eneste elev og respekterer hvor nært de vil være, og samtidig gi de muligheten til en klem om de behøver det." skriver en Instagram-bruker, etterfulgt av kommentaren "Så himla fint <3" fra en annen.

I Instagram-posten under kan du se Jørgen og elevene i aksjon:

– God måte å starte dagen på

Snøås og lærerne på førsteklassetrinnet på Mosby skole tar ikke selv æren for ideen. De ble nemlig inspirert av virale videoer på sosiale medier til å innføre den valgfrie velkomsten, og den norske utgaven av «hilse-plakaten» de bruker på Mosby skole er designet av Teaching Funtasic.

– Lærerne på trinnet ble enige om at dette var en god måte å starte dagen på, sier Snøås med et stort smil.

Internasjonale Teachervision.com er av nettstedene som mener metoden er positivt for både klassemiljøet og læring.

– Det har nesten alltid positiv effekt når lærere hilser. Barn sier at lærere som bruker "meet & greet"-metoden er de lærerne som personlig bryr seg om de. Dette motiverer barna til å prestere bedre på skolen, skriver nettstedet.

Under kan du se noen av de virale videoene som har inspirert lærere verden over: