– Landets ledende akademiske miljø for elektronisk musikk ligger i samme by som landets ledende arrangør innenfor elektronisk musikk. Og vi har aldri hatt et formelt samarbeid, selv om vi har sameksistert i elleve år, sier Fosselie og legger til at det derfor var på høy tid å få denne avtalen i boks.

Målet med den nysignerte avtalen er å gjøre Kristiansand til en mer attraktiv by innen musikkfag, samt skape utviklings- og jobbmuligheter for studenter i Kristiansand etter endt studium, slik at ikke flere i musikkbransjen må flytte til Oslo.

Dette er samarbeidsprosjektene

Fra venstre: Mads Hatlevik, rådgiver på fakultet for kunstfag, Erik Gunvaldsen, instituttleder på institutt for rytmisk musikk, Leif Fosselie, Palmesus-sjef, og fakultetsdirektør Jan Oddvar Skisland. Foto: Kristian Hole

Samarbeidet gjelder altså hele instituttet for rytmisk musikk, men kommer nok spesielt til å gjelde studenter i studieprogrammet med laptop som hovedinstrument (elektronisk musikkproduksjon), samt masterterstudenter fra «music business and management» og «project management for music and stage».

Her er samarbeidsprosjektene som skal rulles ut i første omgang:

  • Talentsatsing på Odderøya, et prosjekt støttet av Talent Norge og Cultiva, hvor studenter innenfor rytmisk laptop får kontor- og studioplass gratis i tre år.

  • Masterstudenter på UiA får praksisplass i Palmesus, et samarbeid som allerede har startet.

  • Studentartister blir involvert i Palmesus’ internasjonale festivalnettverk, noe som kan generere spillejobber på andre festivaler i utlandet.

  • Samarbeid mellom studenter og Palmesus i en konferanse som skal arrangeres torsdagen før årets strandfest.

  • Muligheter for at studentartister får spilletid på Palmesus.

– Vil holde studentene i byen

Spellemann-vinner i kategorien «elektronisk» og tidligere UiA-student Stian Balducci er en av nøkkelpersonene som skal jobbe med prosjektet på Odderøya, hvor studenter får gratis kontor- og studiolokale i tre år. Foto: Kristian Hole

Erik Gunvaldsen er leder på institutt for rytmisk musikk, og forteller at et langsiktig mål med samarbeidet er å få nyutdannede studenter og musikere til å ville bli i byen.

– Tanken er at vi vil holde studentene i byen og i musikkmiljøet i Kristiansand så lenge som mulig, og skape noe permanent her, forteller Gunvaldsen og gir ordet til Fosselie:

– Vi har samme interesser i å få fram bedre musikere, men også få de til å bli i byen vår og utøve yrket sitt her, om det er på mine scener eller andres. Det gagner både UiA, Palmesus, musikkmiljøet og byen, mener Fosselie.

Milliontall for UiA-artister

Truls Dyrstad og David Atarodiyan utgjør duoen TRXD. Foto: Kristian Hole

Flere tidligere UiA-studenter, spesielt innenfor rytmisk laptop, har gjort det stort de siste årene.

Her er noen av aktørene med bakgrunn fra institutt for rytmisk musikk på UiA, som har utmerket seg med strømmetall på Spotify:

KREAM: Brødrene Daniel og Markus Slettebakken har i dag 4 millioner månedlige lyttere på strømmetjenesten, og kan skryte av 84 millioner avspillinger alene på hitlåten «Taped Up Heart», i tillegg til flere låter som gjør det bra.

Sonny Alven: Bergenseren Sondre «Sonny Alven» Alvestad har nesten 40 millioner avspillinger på låten «Our Youth», i tillegg til 26 millioner på sommerlåten «California Girls».

TRXD: Truls Dyrstad og David Atarodiyan utgjør duoen TRXD, som slo gjennom for fullt med låten «Our City», som nærmer seg 20 millioner avspillinger. «Wherever You Go» klatrer også på flere lister med sine 10 millioner strømminger.