Plagsomme ting i hverdagen som du bare MÅ gjøre uansett hvor kjipe de er? Ja, det er plenty av dem! Plagsomme ting i hverdagen som du bare MÅ gjøre uansett hvor kjipe de er? Ja, det er plenty av dem! Foto: Scanpix

10 hverdagslige ting som er sykt kjipe

Nå som sommeren og dens optimisme er over oss som en myggskvadron i motvind, er det vel på høy tid å drysse litt hverdagssmerte i våre uskuldsblå/grønne/brune?

Hverdagen har sine rutiner, sine gleder, og sine grufulle opplevelser.

Det er enkelte ting, som man kanskje gjør hver eneste dag, som er ganske ræva når man tenker på det.

#1. Å stå opp

Vi legger oss når vi er våkne, og vi står opp når vi ville donért tante Svanhild og venstre nyre for å trykke på slumreknappen én eneste gang til. Jo da, det fins dager hvor det å vrenge seg ut av dyna føles ganske greit, men man skal være tååålig nyforelsket for å ikke savne dyna og vektløsheten.

#2. Alt som omhandler oppvask

Personlig synes jeg det meste som omhandler tilberedelse og eting av mat, er kjipt, men intet er mer lamt enn å ta ut av oppvaskmaskinen. Alt er (tilsynelatende rent), og kniver, gafler, glass og stekespader ler av deg hele veien til banken mens du innånder stanken av såpe og grandiosarester på pizzahjulet.

Lykke til, og god bedring! Foto: Robert Schlesinger / picture alliance

#3. Å ta på seg sko

Nei, skohorn er visst ikke bare for dem som drøvtygger Kamferdrops og synes at alt var bedre før. Å trø oppi et par sko kan skape nok irritasjon til å lyse opp halve Tastarustå en ettermiddag. Danser du regndans rundt på parketten mens du venter på at det nye paret med Converse skal bevege seg på plass? Oh, the pain ...

#4. Å sjekke eposten din

I gamle dager kunne det å åpne mailen være riktig så gjevt. I dagens spammefulle samfunn skal det godt gjøres å ikke å ha fått en fem-seks-og-tretti mailer med «slik blir du slankere», «gift deg gratis med Beatrice fra Romania» og «kontoen din er hacket, helt sikker, ring meg!». Ikke helt den samme sjarmen.

#5. Å pante flasker

Den deilige duften av gammel tippekamp som ruver over butikkhyllene på Bunnpris mens du stapper seige og Urge-marinerte plastflasker i retning det store intet er et hovent munnsår av en affære. Søppelsekkene blir aldri tomme, og panting er ikke akkurat til å bli stinn av. Og vips, så kommer lyden av unntakstilstand: «Maskinen er full. Kontakt betjening!». Arg.

Mens vi gleder oss til pantekøen på Prix. Foto: Fredrik Brimsø

#6. Å vaske ørene

Friske barndomsminner av at mor trør en q-tips så langt inn at trommehinnene spiller Guns N’ Roses? Å gjøre legemet rent er klinisk og greit, men ørene er alltid et problem. La oss holde oss litt i kroppsbygger-sjargongen; «no pain, no gain» ...

#7. Å smalltalke med naboen

Det finnes selvfølgelig unntak ved alle regler, men når du er i fullt firsprang i retning kjøretøyet ditt, er det ikke alltid det frister så mye å høre naboens erindringer om overgangen til DAB-radio, størrelsen på Kinder-egg eller hvorvidt sykling med støttehjul skal hylles eller straffes. Gode samtaler beriker livet, men sjelløst ræl om vær og vind – nei, tusen ellers takk.

#8. Å få «lavt batt»-varsel

Husker du før i tiden da vi hadde Nokia 3210, og ladet dyret omtrent én gang i uka? Aaaah ... Nå har vi Iphone, og lader like ofte som vi later vannet på en sommerdag. Vår digitale eliksir trenger saft – vi trenger fjesbok og candy crush. Kjenner du panikken komme seilende? Slapp av, folk flest har en ekstra lader i bh’en eller i bukselomma.

#9. Å skifte sengetøy

Jo da, det er riktig så nicesen å legge seg i rent sengetøy, men å skifte på senga er i seg selv en skjebne like nifs som en Aune Sand-film. Å riste dyna på plass i dynetrekket føles som å fekte med en usynlig fiende om å være den minst ubrukelige figuren på herberget, og du kan ta gift på at idet du er fornøyd med lakenet elastisitet og fasong – BOOM, der danset det ut av hjørnet sitt. Prøv igjen.

Jo da, når vi først er ferdige, er det fint. Foto: Fredrik Brimsø

#10. Notifikasjonsfritt Facebook

Om det måtte være en time, et døgn eller et halvt minutt siden sist du sjekket opp i den daglige dosen med sosialpornografi og sladder, så er det en nedtur å ikke ha fått så mye som en poke. Ja til røde flagg i alle våre hjørner!

I have nooo frieeeends. Foto: Skjermdump