– Det har blitt veldig populært å ha spiselige urter og blomster i drinkene. Vi prøver å finne kombinasjoner som går godt med hverandre. Dette tilfredsstiller først synet, så luktesansen og deretter smaken, sier Stian til KRSby.
LES OGSÅ:
Stian (26) ble norgesmester med denne spesielle drinken
Tabasco i drinken? Her er fem digge høstdrinker!
Han jobber på Bakgården Bar, og stakk tidligere i år av med seieren i NM i cocktails med drinken «The Basil Explosion». Fokuset under NM var på krydder og urter, noe Stian har holdt videre fokus på i sommerdrinkene.
Her er oppskriftene på sommerdrinkene
«Ace of Spritz»
2cl Gilde Maquavit
3cl Aperol
2cl pasjonsfruktpuré
1cl ferskpresset sitronjuice
2cl sukkerlake
Shakes og toppes med Ace Joker Dry Hard Cider eller lignende tørr eplecider.
Rabarbra Streisand #2
3cl Harahorn Gin
2cl DeKuyper Sour Rhubarb
3cl jordbær- & rabarbrapuré
2cl ferskpresset sitronjuice
2cl sukkerlake
1cl eggehvite
Shakes og garneres med sukret, fersk rabarbra.
Dekoreres med blomster
Aquavit Sour & Bergamott
4cl Gilde Taffelaquavit
4cl ferskpresset sitronjuice
3cl sukkerlake
1cl eggehvite
3 bergamottblader
Shakes og garneres med bergamottblader.
Dekoreres med blomster
Premium Gin & Tonic
4cl Harahorn Gin
Et par dråper The Bitter Truth Grapefruit Bitter
Grapefrukt
Rabarbra
Grapefruktmynte
Tørr tonic
Dekoreres med blomster