– Det har blitt veldig populært å ha spiselige urter og blomster i drinkene. Vi prøver å finne kombinasjoner som går godt med hverandre. Dette tilfredsstiller først synet, så luktesansen og deretter smaken, sier Stian til KRSby.

LES OGSÅ:

Han jobber på Bakgården Bar, og stakk tidligere i år av med seieren i NM i cocktails med drinken «The Basil Explosion». Fokuset under NM var på krydder og urter, noe Stian har holdt videre fokus på i sommerdrinkene.

Sommerdrinkene bærer preg av blomster og frukter. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Her er oppskriftene på sommerdrinkene

«Ace of Spritz»

  • 2cl Gilde Maquavit

  • 3cl Aperol

  • 2cl pasjonsfruktpuré

  • 1cl ferskpresset sitronjuice

  • 2cl sukkerlake

  • Shakes og toppes med Ace Joker Dry Hard Cider eller lignende tørr eplecider.

Rabarbra Streisand #2

  • 3cl Harahorn Gin

  • 2cl DeKuyper Sour Rhubarb

  • 3cl jordbær- & rabarbrapuré

  • 2cl ferskpresset sitronjuice

  • 2cl sukkerlake

  • 1cl eggehvite

  • Shakes og garneres med sukret, fersk rabarbra.

  • Dekoreres med blomster

Aquavit Sour & Bergamott

  • 4cl Gilde Taffelaquavit

  • 4cl ferskpresset sitronjuice

  • 3cl sukkerlake

  • 1cl eggehvite

  • 3 bergamottblader

  • Shakes og garneres med bergamottblader.

  • Dekoreres med blomster

Premium Gin & Tonic

  • 4cl Harahorn Gin

  • Et par dråper The Bitter Truth Grapefruit Bitter

  • Grapefrukt

  • Rabarbra

  • Grapefruktmynte

  • Tørr tonic

  • Dekoreres med blomster