Etter at Bare Flaks tok seieren hjem i den første runden med improbattle på Håndverkeren på tirsdag, var det klart for Kilden-ensemblets store hevntokt på hjemmebane, hvor de møtte en selvsikker Bare Flaks-gjeng.

– Vi skal knuse Kilden-gjengen, roper Bare Flaks-guttene i kor før improkrigen startet fredag kveld.

Og hva ble improvisert fram denne gangen? Alt fra pubertetskrise til julebord i Syria, Shakespeare på ekstremt gammeldags engelsk, bæsjemonsteret «Mufasa», det fiktive Ibsen-stykket «Apekatten», og ikke minst horrormusikal med Backstreet Boys’ «As Long As You Love Me» i bakgrunnen.

I tillegg til en utvalgt dommerjury, var publikum også med på å stemme på sitt favorittlag. Det foregikk på denne måten.

Kveldens konferansier, Viggo Venn, utfordret Kilden-ensemblet til å lage en historie basert på flørtemeldingene til en jente fra publikum. Det høstet både klein stemning og mye latter.

– «Du ... det hadde jo vært hyggelig om jeg kunne komme bort til deg nå?» leser Johannes Blåsternes opp fra jentas mobil, etterfulgt av flere latterkramper fra tilskuerne.

Jevne lag

Marit Torp (t.v.) og Andrea Karlsson synes det var jevnt

Marit Torp (t.v.) og Andrea Karlsson var blant de 220 som storkoste seg på improkvelden. Men da KRSby møtte venninnene i pausen, da stillingen var 9–9, hadde de litt problemer med å velge hvilket improlag de likte best.

– Hvem skal vi velge da, de er jo så bra begge to? Hvis jeg må velge blir det en knepen seier til Bare Flaks for min del, siden jeg synes de hadde litt mer morsomme impulser underveis, sier Torp.

Venninnen Andrea var enig, og trakk fram én spesiell improbit som skilte seg ut.

– Julebord i Syria er i alle fall den jeg kommer på i farta, den var knallbra, sier Karlsson og ler.

Christer Wold Sundstø fra Bare Flaks kom krabbende ut i bokseren under en av improsketsjene.

– Deilig å se hvor god stemning det var

Til tross for at Bare Flaks var publikumsfavoritter hos mange, var det likevel det nyetablerte Kilden-ensemblet som stakk av med seieren fredag kveld.

Ina Maria Brekke (t.h) og deltakere fra Kilden-ensemblet og Bare Flaks.

Det vil si at sammenlagt ble sørlandets store improkamp altså uavgjort, siden Bare Flaks vant den første runden på Håndverkeren.

Men Bare Flaks og Kilden-ensemblet er kanskje gira på en ny runde, for å avgjøre det hele?

– Det er ikke spikret enda, men det hadde vært utrolig gøy å ha fått til flere av disse kveldene. Responsen fra publikum var helt vill i kveld, og det var rett og slett deilig å se hvor god stemning det var, sier Ina Maria Brekke til KRSby etter improkvelden.

Responsen fra publikum var helt vill i kveld

Bare Flaks-gjengen er også positiv til mer samarbeid.

– Vi har veldig lyst å få til dette igjen! Neste gang tar vi en battle på et nøytralt sted, kanskje på Torvet når det åpner? sier Didrik Dahlgren Hanssen.

Og etter at de to rivalgruppene takket for seg i Multisalen, fortsatte festen på Kilden til midnatt med en av Norges sprekeste 76-åringer, nemlig Dj Grandma.

– Nå er jeg klar for å spille house! roper skuespiller Kari Onstad, som den siste tiden har gjort seg kjent på Stian Blipp-show i beste sendetid som Norges eldste platesnurrer.

Hvem synes du var best fra scenen? Og vil du ha flere improkamper? Si din mening i debattfeltet under bildeserien, da vel!

Kari Onstad, også kjent som Dj Grandma, disket opp 90-tallsklassikere som «Genie In A Bottle», «Macarena» og 80-tallshiten «Take On Me» mellom improrundene. Men utover kvelden, helt fram til midnatt, spilte hun den musikken hun liker best, housemusikk.

Se flere bilder fra improkvelden her:

Fredrik Jakobsen fra Bare Flaks leker ekte diva.
220 tilskuere møtte opp på den utsolgte improkvelden i multisalen.
Christer Wold Sundstø fra Bare Flaks innser nederlaget.
Skuespillerne Lars Emil Nielsen (t.v.), Johannes Blåsternes og Ulrik Waarli Grimstad i det fiktive, improviserte «Ibsen-stykket» «Apekatten».
Kilden-ensemblet gjør sin beste innsats for å etterligne et «stort møbel».
Johannes Blåsternes (t.v.) Lars Emil Nielsen, Ina Maria Brekke, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, Steffen Mulder og Ulrik Waarli Grimstad deltok fra Kilden-ensemblet.
Yngvar Skuland fra Bare Flaks.
Christer Wold Sundstø ber om en runde med gammeldags pryl fra resten av Bare Flaks.
Bare Flaks og Kilden-ensemblet fikk stor applaus fra publikum da de takket for seg.

Småampert før tirsdagens improbattle: