– Takk for meg, og for tre veldig fine år, sier David Atarodiyan til sensorene og klassekameratene etter sin eksamenskonsert i Kilden fredag kveld.

Han var en av flere studenter fra linjen rytmisk musikk, med laptop som hovedinstrument, som fikk vise fram både egne og andres låter i dj-settene sine.

Konsertene var en del av Eksamensfestivalen, som Universitet i Agder i år arrangerer for sjette gang, med over 100 programposter fra 22. mai til 2. juni.

LES OGSÅ:

– Litt trist å være ferdig

David Atarodiyan gleder seg til å satse på musikkarrieren i Oslo, men samtidig kommer han til å savne studietida på Rytmisk laptop på UiA. Foto: Kristian Hole

David Atarodiyan sier til KRSby at den siste tiden har gått til flytting og til eksamensforberedelser. I sommer pakker han sakene for å satse på TRXD i Oslo.

– Det blir litt skummelt å satse alt på musikken framover. Det kan jo gå begge veier. Men man må jo alltid satse på at det går bra.

– Hvordan er det å være ferdig på UiA?

– Det er litt trist å være ferdig på linja, siden de tre årene har vært veldig gøy. Jeg har vokst mye og sitter igjen med gode minner, og ikke minst kunnskap. Det jeg har lært mest er det å lytte til de mindre elementene i låter, som i helheten kan utgjøre den store forskjellen.

– Tror du rytmisk laptop-linjen kan høste enda flere streaming-stjerner i tiden framover?

– Absolutt. Linjen er jo bare på sitt fjerde år, og allerede er det flere artister som er etablerte i bransjen. Rytmisk laptop på UiA er et veldig bra samlepunkt for folk som driver med musikk med laptop som grunnmur.

Går «all in» på EDM-duo

Markus Slettebakken fra KREAM. Foto: Kristian Hole

Også Markus Slettebakken, som sammen med sin bror Daniel utgjør duoen produsent og dj-duoen KREAM, holdt sin eksamenskonsert i Kilden fredag kveld.

– Etter at jeg er ferdig med denne utdannelsen er planen å holde på med musikk på fulltid, og satse alt på å leve av KREAM. Jeg har fokusert på dette de siste årene, så det blir ikke en veldig stor forandring for min del, sier Slettebakken til KRSby.

65 millioner plays

– Hvordan vil du oppsummere dine tre år på UiA?

– Jeg har lært veldig mye om det tekniske, men også litt om hvordan bransjen fungerer. Det har vært gøy å gå i en klasse med så mange dyktige produsenter og dj-er.

Slettebakken har altså en solid fot innenfor musikkbransjen allerede, siden KREAM-prosjektet hittil har høstet over 65 millioner strømminger på grunn av hitlåten «Taped Up Heart (Feat. Clara Mae)».

– Det er vanskelig å si hvorfor låten gjør det så bra på Spotify, men det virker som folk liker sangen, pluss at den har havnet i flere viktige spillelister på Spotify. Det er utrolig gøy å se at den vokser i antall streams.

Markus Slettebakken fra KREAM spilte også eksamenskonsert fredag kveld. Foto: Kristian Hole
Ingvar Kristiansen, bedre kjent som Biggie Red, spilte sitt dj-sett før Slettebakken og Atarodiyan. Foto: Kristian Hole

Bra oppmøte

Øystein Flemmen, ansvarlig for Eksamensfestivalen, sier til KRSby at det har vært bra oppmøte på Eksamensfestivalen i år.

– Det har ikke vært under 60 tilskuere på noen av konsertene, og på I AM K og Kristin Dahl var det nok mellom 2–300 publikummere som møtte opp på Kick scene. Jeg håper og tror at denne gratisfestivalen har blitt en større og større snakkis de siste årene, sier Flemmen.

LES OGSÅ:

– Hva skiller laptop-studentene fra de andre i kullet?

– Selv om dette kullet har utrolig mange dyktige musikere i helt forskjellige retninger, er nok laptop-studentene de som allerede har klart å nå ut til mange lyttere. TRXD og den gjengen der har jo massevis av plays på Spotify, og blir blant annet hentet inn til VG-lista-turneen. Det virker som de har et spesielt miljø på linjen som funker, avslutter Flemmen.

Eksamensfestivalen foregår fram til 1. juni. Det resterende programmet finner du her!

I AM K, med vokalist Oda Ulvøy i spissen, holdt eksamenskonsert på Kick scene i starten av uka. Foto: Kristian Hole