Helga byr på kinofilmer, rockekonserter, tegneseriefestival og mye mer. Helga byr på kinofilmer, rockekonserter, tegneseriefestival og mye mer. Foto: Kollasj: Filmweb / Martin Litwicki / Shutterstock / Kristian Hole

Festival som gjenopp­står og trippel­konsert – Sjekk hva som skjer i helga

Lite planer i helga? Kristiansand byr på flere konserter, festivaler og arrangementer i helga.

Helga nærmer seg igjen og KRSby har derfor samlet sammen en liste for deg som ikke helt har planene klare fra fredag 11. til søndag 13. oktober.

Kristiansand byr på alt fra tegneseriefestival som gjenoppstår – til rockekonserter, kinosatsinger, samtidskunst-festival og mye mer.

Se oversikten her:

Nemi-skaper Lise Myhre var øverst på plakaten under Stribefeber 2017. Til helga gjenoppstår festivalen med nye navn på programmet. Foto: NTB Scanpix

Stribefeber gjenoppstår

 • Hvor: Stiftelsen Arkivets freds- og menneskerettighetssenter
 • Når: Lørdag og søndag

Etter to års pause er Stribefeber tilbake. Tegneseriefestivalen arrangeres for femte gang lørdag og søndag på Stiftelsen Arkivet freds- og menneskerettighetssenter – rett over veien fra Samsen kulturhus.

– Hovedtema for festivalen i 2019 vil være tegneserier med et globalt utsyn på emner som krig, migrasjon, menneskerettigheter, propaganda og ytringsfrihet. På vår scene på Arkivet vil flere foredragsholdere presentere kunstprosjekter som er knyttet til det prioriterte temafeltet. De har i sine verk tatt utgangspunkt i menneskeskjebner og samfunn som er berørt eller rammet av kollaps, kriser og oppløsning, skriver festivalen på nettsiden.

Trippelkonsert på Caledonien

Honningbarna har spilt på Kick scene ved en rekke anledninger. Lørdag spiller de på på Radisson Blu Caledonien Hotel. Foto: Martin Litwicki
 • Hvor: Radisson Blue Caledonien Hotel
 • Når: Lørdag kveld

Lørdag kveld spiller de lokale rockelegendene Flying Crap på Caledonien Hall, etterfulgt av Honningbarna og Turbonegro. Med andre ord blir det en rocka kveld med trekløveret, i regi av Svart Belte Booking.

– Turbonegro feirer tretti år på veien og Honningbarna ti. Da lager vi selvsagt fest i Kristiansands storstue Caledonien Hall, står det i arrangementet.

NB: Konsertrekken er utsolgt.

Dra på Dark Season-festivalen

Årets Dark Season-festival byr blant annet på artister som The September When, med Morten Abel i spissen, og Spinning Wheels. Bildet er fra et tidligere år hvor bandet Nazareth spilte. Foto: Arkiv
 • Hvor: Øvre Torv
 • Når: Fredag kveld og lørdag kveld

Siden oppstarten i 1998 har mange forskjellige artister fra inn- og utland tatt turen til Kristiansand for å spille på Dark Season-festivalen.

Etter åpningskonserten på torsdag hvor flere artister bidro, fortsetter årets Dark Season-festival i helga:

På fredagsprogrammet spiller Spinning Wheels, Dark Side Of The Wall og Onsdagsbandet. På lørdag spiller Sordal, Østre Gasværk og The September When - med Morten Abel i spissen.

Dra på samtidskunst-festival

En av årets kunstnere, Thomas Voll, setter opp danseforestillingen «When Boys Cry» som tematiserer voldtekt av menn. Foto: Dagmara Wojtanowicz / Platform Nord
 • Hvor: Teateret
 • Når: Fredag kveld og lørdag kveld

Denne uka arrangeres Platform Nord for fjerde gang i Kristiansand fra 9. til 12. oktober, hvor utvalgte unge nordiske samtidskunstnere viser fram sine verk. Festivalens program byr på foredrag, scenekunst, musikk og mye mer.

– Teateret i Kristiansand forvandles til et bankende utstillingsvindu for unge nordiske samtidskunstnere. Festivalen legger til rette for at lovende kunstnere får danne nettverk, utvikle seg selv og ikke minst vise fram egne kunstneriske verk og installasjoner, skriver Platform Nord.

En av årets kunstnere, Thomas Voll, setter opp danseforestillingen «When Boys Cry» som tematiserer voldtekt av menn.

– Danseforestillingen «When Boys Cry» omhandler ensomhet og skam. I et trangt rom på Teateret møter vi en ung gutts historie som formidles igjennom en voksen manns kropp. Publikum tas med tilbake i tid til den dagen som skulle forandre livet hans for alltid, skriver festivalen.

Dobbeltkonsert på Håndverkeren

Håndverkeren byr på Since June og The Fan Scare lørdag kveld. Foto: Vegard Damsgaard
 • Hvor: Håndverkeren
 • Når: Lørdag kveld

Lørdag kveld er det duket for dobbeltkonsert på Håndverkeren.

– Since June er et Kristiansand-basert band med beina godt plantet i pop- og rockesjangerne, mens The Fan Scare spiller livlige coverlåter fra rockens historie, skriver Håndverkeren.

Se en god film

Will Smith har hovedrollen i storsatsingen «Gemini Man». Foto: Filmweb
 • Hvor: Kristiansand kino
 • Når: Fredag til søndag

Frister det heller å se en film?

Kinohøsten byr på barnefilmer som «Toy Story 4» og «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant», ungdomsfilmer som «Disco» og spennende Hollywood-nyheter som «Joker» og «Gemini Man» – hvor Will Smith får i oppdrag å drepe en yngre utgave av seg selv.

Frister det heller å bli hjemme? Da kan du sjekke ut KRSby-guiden over hva som er nytt på HBO Nordic og Netflix i oktober!