«Avengers Endgame» er allerede blitt en av de største, kommersielle filmene i historien. I Norge har den høstet flere seksere og femmere, blant annet av KRSby. I helga vises storfilmen på kino. «Avengers Endgame» er allerede blitt en av de største, kommersielle filmene i historien. I Norge har den høstet flere seksere og femmere, blant annet av KRSby. I helga vises storfilmen på kino. Foto: NTB Scanpix

Lite planer i helga? Her er fem ting du kan finne på i Kristiansand

Moteshow på Sørlandssenteret, second hand-marked i byen, og storfilmer på kinolerretet. Her er fem ting du kan finne på i helga.

Helgen nærmer seg igjen, og KRSby har samlet sammen en liste for deg som ikke helt har helgeplanene i boks.

Frister det kanskje med en god kinofilm eller å shoppe bruktklær med god samvittighet? Eller kanskje du går for førsteplassen i quiz?

Se vår oversikt her:

Gå for gull i musikkquiz

Fredag kveld er det klart for vårens siste Musikkquiz på Håndvekeren. Foto: Shutterstock
  • Når: Fredag kl. 19.30
  • Hvor: Håndverkeren

Fredag kveld er det duket for vårens siste Musikkquiz på Håndverkeren - en sosial og variert kveld med spørsmål om all verdens musikk. Har du nok musikkunnskap til å kapre førsteplassen?

Samme kveld disker også Bakgården opp konseptet Morsom Kunnskapsquiz, hvor det kommer spørsmål fra «barneskole- til gamlehjemsnivå».

Hvis det frister mer med musikkbingo, kan du ta turen til nabopuben Zwei Grosse Bier Bar i Tollbodgata, eller sjekke ut Country Night med artisten Hawk Christensen på All Inn rett over gata.

Sjekk ut byens markeder

Denne helgen arrangeres det flere klesmarkeder i byen. Foto: Shutterstock
  • Når: Lørdag
  • Hvor: Kvadraturen

Lyst på et rimelig plagg og samtidig bidra til en grønnere verden?

Lørdag kl. 13 ved Elvegata 10 er det klart for MAD (Make A Difference) - 2ndHand klesmarked. Her doneres alle inntektene til Delta Foreningen og deres humanitære bistandsarbeid i flyktningleirer.

Gina G. Stray (f.v), Eline Maria Frustøl, Helena Frustøl, Laura Andersen og Silje Axelsen står bak arrangementet MAD 2ndHand klesmarked til lørdag. Pengene doneres til Delta foreningen, som hjelper kvinner i flyktningleirer. Foto: Privat

– Vi samler inn og selger pent brukte klær, sko og tilbehør til dame og herre. Vi oppfordrer deg til å finne frem de fine skattene du bruker litt for sjeldent og la noen andre heldige få gleden av dem, står det i arrangementet.

Samme dag arrangerer Kollektivet KRS og Nervøs fløyel Vintage & Second Hand et vintage vårmarked marked i Kirkegata 17 fra klokken 11 og utover.

I tillegg arrangeres det "Vårmarked" i Kvadraturen, fra morgenen av, hvor flere av byens butikker «flytter ut på gata» for å skape liv og røre i sentrum.

Sjekk ut moteshow

Lørdag arrangeres Trend Weekend og moteshow på Sørlandssenteret. Foto: Shutterstock
  • Når: Lørdag kl. 11
  • Hvor: Sørlandssenteret

Lyst å bli inspirert før 17. mai? Lørdag arrangeres Trend Weekend på Sørlandssenteret, hvor blant annet lærlinger fra Tangen Frisørskole viser kreative fletter før den store dagen.

I tillegg blir det også moteshow, make up-session med Eveline Karlsen, samt musikk fra DJ Inti bak spakene, pluss mye mer.

Se en god film

Hvem står igjen til slutt etter at de gjenværende Avengers-medlemmene på ny utfordrer mektige krefter i universet? Foto: The Walt Disney Company Nordic
  • Når: Fredag til lørdag
  • Hvor: Kristiansand kino

Gjennom helga vises den storslåtte publikumsfavoritten «Avengers: Endgame», samt den helt nye thrilleren «Stalker» med Chloe Grace Moretz i hovedrollen.

Hvis du heller er i humør for en komedie vises også den romantisk komedien «Long Shot» med Charlize Theron og Seth Rogen i hovedrollene.

Frister det heller å koble av i sofaen etter en travel uke? Da har vi samlet sammen de beste strømme-tipsene for Netflix denne måneden!

Slå deg løs

Fredag blir det en helaften med elektronisk musikk på Vaktbua. Foto: Shutterstock

Når: Fredag kveld kl. 22.

Hvor: Vaktbua

Klar for å klikke litt på dansegolvet? Lørdag kveld disker S3d1k4 og Dj Ruben to dj-sett som det kommer til å smelle av. Det blir en god blanding av rave, hardstyle, edm, trance og bigroom på en og samme kveld.