Festivalværet: Blir det sol og sydenstemning?

Mange av dem som klikker seg inn på yr.no og storm.no kan få seg en skinnende overraskelse i dag. Men blir det virkelig sol?

Publisert:

Slik så det ut på Bystranda i 2013, da sommerværet var på sitt beste. Foto: Kristin Ellefsen

Jada, nok en sak om været. Men det er jo dette vi alle er så innmari opptatt av om dagen. Hva slags vær får vi de kommende festdagene?

Etter at meteorologer har meldt både om regn og skyer, samt vind opp mot stiv kuling, kan de som logger seg inn på nettbaserte værtjenester få seg en gladmelding i dag.

Det ser nemlig ut som Palmesus-lørdagen kan bringe sol, temperaturer opp mot 22 grader, null millimeter nedbør, og vind rundt to-tre meter i sekundet.

Slik ser meldingene ut for torsdag, fredag og lørdag, omtrent klokka 13 torsdag:

– Ikke store sjanser

Sammenlignet med tidligere prognoser ser jo dette svært lovende ut. Men blir det egentlig slik? Vi har hørt med meteorologen.

– Værmeldingene som ligger ute er litt vel optimistiske nå. Det meldes stadig om endringer, men de siste prognosene viser tegn til bedre vær i forhold til det som ble meldt i går kveld, svarer vakthavene meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen.

– Jeg tror ikke det er store sjanser for blå himmel uten skyer i løpet av helga. Den er egentlig veldig liten. Lørdagen er dagen det er størst muligheter for sol. Jeg tør ikke si noe sikkert, men hvis det kommer nedbør denne dagen, tror jeg det blir veldig lite, selv om det kan komme noen regndråper nå og da, fortsetter hun.

Som vi har hørt flere ganger før denne uka, er det fortsatt veldig usikre vær-prognoser for dagene framover.

LES MER:

Les også

Nå går Palmesus-billettene på «billigsalg»

Les også

Syd-Kvadraturen Velforenings topp 5-klager: - Det verste som har skjedd siden bybrannen i 1892

Kan bli opp mot 20 grader

– Det ligger nedbør ganske nærme Kristiansand akkurat nå, men det blir nok mest i ettermiddag. Mot kvelden får dere nok lettere vær, uten at det blir kjempevarmt. Jeg ville tatt med regnjakke for sikkerhetsskyld, sier Bentsen om torsdagen - dagen for Elton John-konsert.

Det kan komme perioder med nedbør gjennom hele helga, avhengig av hvordan et lavtrykk i Skagerrak treffer Kristiansand.

– Temperaturene er avhengige av skydekket. Det kan bli opp mot 20 grader - muligens i dag, men mer sannsynlig fredag og lørdag, forteller meteorologen.

Vinden vil variere over helga, og det kan komme perioder med kuling langs kysten, med nordøstlig vind de første dagene. Lørdag blåser det mer i nord-vestlig retning.

Publisert: