Nå er russetida i gang: – Gleder meg til å gjøre alt!

Over 1000 russ festet seg inn i natta under torsdagens vrengefest på Kick scene.

Publisert:

Sofia Hartveit (t.v.) og Elise Bryge fra Vågsbygd videregående ser fram til å spre glede i russetida. Foto: Damares Stenbakk

Natt til fredag vrengte kristiansandsrussen buksa på Kick. DJ Kaas og Carl Aksel fra Paradise Hotel sørget for at partystemninga var på topp.

Nå som russebuksa endelig er vrengt riktig vei, betyr det at russetida offisielt er i gang. Noen som er ekstra begeistret for å feire starten på fest, russeknuter og rulling fram til 17. mai, er Vågsbygd-jentene Elise Bryge og Sofia Hartveit.

– Gleder meg til å gjøre alt som hører til ved russetida, sier den smilende rødrussen Elise Bryge.

Fått med deg årets russeknuter?

Les også

Dette er årets russeknuter for russen i Agder

I natt startet russetida offisielt for Agder-russen. Vi sjekket stemningen! Foto: Damares Stenbakk

Tar ansvar

De ferske russejentene uttrykker at de er klare for fest og moro, men understreker at de ikke ønsker å utføre russeknuter som gir ubehag for andre rundt seg. De mener at selv om man er russ, er det viktig å ta ansvar.

– Vi ønsker å gjøre ting som er fint for andre og som er gøyale å gjøre mot folk vi kjenner, men ikke henge ut folk, konstaterer den fornuftige blårussen Sofia Hartveit.

– Men vi gleder oss til å gi is til folk i barnehagen, dele ut russekort på barneavdelingen på sykehuset og slikt. Vi må glede flere enn bare russ, for vi har et ansvar når vi har på denne dressen, bryter Elise inn.

– Og selvfølgelig sitte på hesten i markens, fortsetter Harvteit glisende.

– Vorspiel i et tre

Guttene fra russebilen «Skimasks 2018», William Koster Parker og Stian Halvorsen, innrømmer at de skal utføre de mer tradisjonelle knutene på lista. De har sett fram til at Carl Aksel fra Paradise Hotel skulle kickstarte årets russefeiring i Kristiansand, med høy champagne-faktor.

Stian Halvorsen (t.v.) og William Koster Parker har lenge sett fram til at Paradise-deltaker Carl Aksel skulle kickstarte årets russefeiring. Foto: Damares Stenbakk

– Jeg gleder meg til å bare drikke generelt, og tenker å ha et vorspiel i et tre! Det tror jeg blir stemning, forteller William og ler. Kompisen ler med og innrømmer at målet i russetida vil være å ta en litt «tradisjonsrik» knute.

– Jeg skal ta kongla! Og bare nyte stemninga og ha det gøy hele tiden, sier Halvorsen.

– Glad og frampå

Torsdagens vrengekro på Kick var i regi av Russepasset. Kristoffer Iglebæk, prosjektleder i Russepasset, er godt fornøyd med at over 1000 russ fra Kristiansand tok turen for å offisielt starte russefeiringen, med noe godt i glasset og høy partyfaktor.

– Det er fullt hus og flere vil nok komme utover kvelden. Russen i år er glad og frampå, men også veldig engasjert, forklarer Iglebæk fornøyd til KRSby.

Sjekk ut hvem som hadde det ekstra festlig under vrengekroa:

DJ Kaas varmet opp for Carl Aksel, som opptrådte utover kvelden. Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Foto: Damares Stenbakk

Publisert: