I starten av måneden ba vi artister og band nominere seg selv til å varme opp for Wyclef Jean på Byfest på Torvet 22. juni.

Etter et glødende engasjement med flere dyktige påmeldte, har juryen valgt ut disse fire finalistene: Andrew Ripper, Discothèque Franson, YLVA og NAKED KOALA.

Juryen har bestått av Kristiansand-artisten Stein Roger Sordal, daglig leder Judit Premak og representanter fra Sørnorsk Kompetansesenter for Musikk (SØRF), samt KRSby-redaksjonen.

Artisten eller bandet som stikker av med flest stemmer får spille én utvalgt låt mellom settet til Freddy Kalas og superstjernen Wyclef Jean på Byfest på Torvet 22. juni.

Slik fungerer avstemningen

Nå kan du stemme på hvilken artist som skal varme opp for Wyclef Jean Foto: NTB Scanpiz

For å forhindre juks i avstemningen ber vi deg først om å logge inn på din Schibsted-konto. Det gjør du ved å trykke på «Meny» i høyre hjørne, og deretter «Logg inn». Hvis du ikke har bruker kan du opprette en gratis.

Du må være innlogget for avgi stemme, ellers blir den ikke gyldig. Du kan kun stemme på en artist i denne konkurransen, og du kan kun stemme en gang.

Avstemningen varer fra mandag til torsdag kveld ved midnatt. Vinneren annonseres før byfesten braker løs på lørdag.

Stem her:

Usikker på hvem som fortjener din stemme? Les mer om finalistene her:

Andrew Ripper

Andrew Ripper lager dancehall- og afrobeat-inspirert musikk. Foto: Promo / Jan Erik Mæland

Den Kristiansand-baserte artisten Andrew Ripper lager dancehall og afrobeat-inspirert musikk påvirket av både norsk, kongolesisk og zambisk kultur. Det har ført til spilletid på MTV Africa, samt flere andre radiostasjoner i Norge og Afrika.

Singelen «Chérie» har generert en kvart millioner avspillinger på Spotify, og nylig fulgte Ripper opp singelen med den dansbare feelgood-låten «Dance Together».

Hør Andrew Ripper på Spotify

Discothèque Franson

Det Kristiansand-baserte pop-rock-bandet Discothèque Franson består av medlemmer fra Grimstad, Randaberg, Foto: Asbjørg Homme Lindeland

Det humørfylte, Kristiansand-baserte pop-rock-bandet Discothèque Franson består av medlemmer fra Grimstad, Randaberg, Bergen og Farsund.

Takket være tidligere singler som «Få Pusten Tilbake» og «Snart Din Tur» har de etablert en fanskare på nesten 5000 månedlige lyttere på Spotify. Før helga slapp de den helt ferske singelen «Disco Te Eg Dør».

Hør Discothèque Franson på Spotify

NAKED KOALA

Kyrre Waag og Even Askildsen utgjør duoen Naked Koala Foto: Privat

Kristiansand-duoen Kyrre Waag og Even Askildsen utgjør duoen Naked Koala, og de studerer begge musikk på UiA.

Tospannet startet med musikk for fire år siden, og uten et plateselskap i ryggen har de snart oppnådd fem millioner strømminger på digitale plattformer, med sin dansbare, elektroniske sound.

I tillegg jobber de med artister fra både Sørlandet, Norge og utlandet.

Hør NAKED KOALA på Spotify

YLVA

YLVA er aktuell med den nye singelen «Grow Up». Foto: Pressefoto

18 år gamle Ylva Olaisen fra Kristiansand høstet nasjonal oppmerksomhet da hun kapret andreplass i konkurransen The Stream på TV 2 i 2016.

Siden har hun spilt drøssevis med konserter og blitt signert på plateselskapet Universal Music, og bikket millioner av strømminger med låter som «Hear You Sing», Forever Young» og «Jealous».

Nylig gjestet hun også Unge Ferraris hitlåt «Bagasje», i tillegg til å være aktuell med singelen «Grow Up».

Hør YLVA på Spotify

Artister som ItaloBrothers, Wyclef Jean, Iris, Freddy Kalas, samt konferansier Øyvind Loven er bekreftet til årets Byfest på Torvet.

Noe du lurer på om avstemningen? Send mail til tips@krsby.no