Russen får likevel drikke medbrakt alkohol under Landstreffet

Arrangøren og politiet er enige om tolkningen av regelverket for alkohol under Landstreffet i Kongeparken 5. til 7. mai.

Publisert: Publisert:

Russen får likevel drikke medbrakt i bilder, bobiler eller telt. Foto: Carina Johansen

Det vil bli lov til å ta med alkohol på Landstreffet, men den skal drikkes inne i biler, bobiler eller telt. Drikker du alkohol på offentlig sted, risikerer du bøter.

– Dette er den samme loven som har eksistert i mange år. Men nå praktiserer vi den annerledes, forteller fungerende visepolitimester i Sør-Vest politidistrikt Leif Ole Topnes til NRK Rogaland.

Den hete poteten før årets utgave av den populære festivalen, har vært om russen får medbringe alkohol.

Les også

Landstreffet ber russen pepre politimesteren med protester

– Det er fullt lovlig for russen å ha medbrakt alkohol inn på campene våre. De kan nyte alkohol i sin private sfære, forteller pressetalsmann Aasmund Lund for Landstreffet til Aftenbladet.

Lund forteller at de har vært i dialog med politiet over en lengre periode.

– På oppfordring fra Gjesdal kommune ble det avholdt et møte i dag. Vi har gått gjennom retningslinjene for arrangementet, og det blir avhold slik det har blitt gjort tidligere, sier Lund.

Flere av de lokale kjøpmennene, Lensmann Kåre Birkeland i Gjesdal og arrangørene av Landstreffet har fryktet økt trafikk utenfor festivalområdet om russen ikke fikk ha med medbrakt alkohol.

Senest i går ba arrangørene av Landstreffet russen markere sin motstand mot alkholnekt under årets russetreff i Kongeparken. Til NRK Rogaland fortalte Lund at det ble sendt rundt 1000 e-poster fra russ.

Det falt ikke i god jord hos politiet.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Landstreffet
  2. Alkohol
  3. Kongeparken
  4. Festival