Håper 20.000 vil komme til gratis Byfest på Torvet: Wyclef Jean er blant artistene

Etter at rundt 15.000 personer tok turen til fjorårets Byfest på Torvet, fikk arrangørene blod på tann. Til sommeren gjentas gratistilbudet, denne gangen med Wyclef Jean øverst på plakaten.

Publisert:

Superstjernen Wyclef Jean, kjent som både soloartist, produsent og tidligere medlem av The Fugees, kan du se gratis på Torvet 22. juni. Foto: NTB Scanpix

  • Kristian Hole
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg tenkte i fjor at dette var sabla gøy. Med så bra respons må vi gjøre dette til en årlig begivenhet i Kristiansand, sier Eivind Lund, eier og prosjektleder hos Thon Hotel Parken.

Hotellet arrangerer byfesten som spleiselag og dugnad med ti andre sponsorer, bedrifter og organisasjoner.

Byfest på Torvet ble arrangert for første gang i fjor sommer, for å markere nyåpningen av nyoppussede Thon Hotell Parken. Etter gode tilbakemeldinger er det altså klart at festen skal bli et årlig arrangement.

I likhet med i fjor skal byfesten være et gratis og alkoholfritt tilbud for alle. I fjor var datoen 2. juni, men i år er den flyttet til 22. juni.

– Vi tenkte at det er naturlig å samarbeide med Sør Cup, og få 5000 gjester ekstra til folkefesten. Så vi drømmer stort og håper 20.000 totalt vil møte opp på Torvet i løpet av dagen, sier Lund.

Disse er foreløpig bekreftet

Freddy Kalas returnerer til årets Byfest på Torvet. Foto: NTB Scanpix

I fjor var det Kurt Nilsen, Freddy Kalas, Sigrid og konferansierene Hasse Hope og Magnus Devold som lokket 15.000 tilskuere til Torvet.

Til årets byfest er det tre artister som foreløpig er bekreftet:

– Da vi så 15.000 mennesker hoppe på Torvet til Freddy Kalas i fjor, tenkte vi at vi måtte ha han med i år også. I tillegg kommer også artisten Iris, som er en kjempespennende artist på samme management som Sigrid. Og det føles ganske sykt å si at vi har hentet inn selveste Wyclef Jean til en gratis folkefest på Torvet, forteller Lund.

Han legger til at det skal slippes et par internasjonale artister til, samt konferansierer, om ikke så lenge.

Men prislappen på moroa vil han ikke avsløre.

Venninnene Tuva Lund (t.h.) og Kezia Rukundo møtte opp til fjorårets Byfest på Torvet. Det angret de ikke på. Foto: Damares Stenbakk

– Et flott initiativ

Kaja Tvetene (f.v.), Vilde Rolstad og Benedicte Andersen var svært begeistret over at artisten Sigrid lagde liv i Kristiansand. Foto: Damares Stenbakk

Da KRSby tok «tempen» på tilskuerne under fjorårets Byfest på Torvet, virket det som at gratistilbudet falt i smak.

– Dette er et flott initiativ med mange bra artister, og så er det god oppvarming før vi drar ut på byen, fortalte Benedicte Andersen, som var mest begeistret for Sigrid og Kurt Nilsens opptredener.

I forkant av fjorårets runde sa Strømmestiftelsen, som bidro i planleggingsfasen, at de var glade for å bli invitert med på byfesten.

– I vår organisasjon jobber vi for å inkludere de som faller utenfor. Da synes vi det er ålreit å kunne bidra her. Vi ser fram til å være med på å sette vårt preg på arrangementet, sa Rune Mørland, nestleder i markeds- og kommunikasjonsavdelingen.

Konferansierene Magnus Devold og Hasse Hope under fjorårets byfest. Foto: Damares Stenbakk

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Festival
  2. Torvet
  3. Musikk
  4. Kurt Nilsen
  5. Sør Cup