«Dolittle»: Stjernespekket og fargerikt

«Dolittle» er en fargerik film med masse action, humor og festlige karakterer som isbjørnen Yoshi som fryser hele tiden, og den engstelige gorillaen Chee-Chee.

Publisert: Publisert:

«Dolittle» er full av action og moro, og originalversjonen er stjernespekket med navn som Antonio Banderas, Octavia Spencer, Emma Thompson, Rami Melek og Selena Gomez. Foto: Universal Pictures/United International Pictures

Grade: 4 out of 6

Filmen er inspirert av Hugh Loftings karakterunivers, og handler om Dr. Dolittle (Robert Downey Jr.) som har den utrolige evnen at han kan snakke med dyr. Han lever isolert i det store huset sitt med sine dyrevenner, men en dag banker det på døren og han må forholde seg til verden igjen og legge ut på et farlig oppdrag for å redde dronningen.

Filmen er visuelt nydelig med herlige rollefigurer og fantastiske kostymer, og Robert Downey Jr. passer i rollen som den eksentriske doktoren, selv om det blir i overkant teatralsk til tider. Manuset er fantasifullt, men det er ikke alltid dialogen er like velskrevet. Den stjernespekkede rollelisten veier imidlertid litt opp. Så forstår barna engelsk, eller kan lese undertekster, se den originale, engelske versjonen.

Den norske dubbingen er denne gangen dessverre lite engasjerende. Stemmene mangler særpreg, og det som gjør rollefigurene unike og sjarmerende forsvinner helt i oversettelsen. Når det er sagt vil nok ikke de minste legge merke til det, og vil garantert la seg underholde.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Antonio Banderas
  2. Robert Downey Jr.
  3. Selena Gomez
  4. Film
  5. Filmanmeldelse